Aliens Colonial Marines

Merlinin Kazanı 12.02.2013 - 14:19
Xenomorph'lar ile yeni bir randevunuz var
Aliens Colonial Marines

Ridley Scott önderliğinde doğan Alien efsanesi, James Cameron ile kült mertebesine erişmiş, sinema tarihinin en önemli bilimkurgu serilerinden olmuştu.

Filmin hayranları, Aliens filminin sonunda Ripley'in, Sulaco isimli gemiden kurtulduğunu, üçüncü filmde de geminin çürümeye terk edildiğini hatırlayacaktır. Colonial Marines, James Cameron’ın Aliens filmini temel alıyor ve Alien 3 sonrasında geçiyor. Bu sayede oyunun ilerleyişi sırasında, hikaye ile ilgili cevaplanmamış bazı sorulara yanıtlar bulabileceğiz. Alien, bilimkurgu ve korku elementlerini barındıran bir seriydi. Aynı durum, Colonial Marines için de geçerli.

Her türlü ekipman ve gelişmiş silaha rağmen, hızlı ve nereden geleceklerinin son ana kadar kestirilmesi zor olan Alien’lar, oyunda da korku unsurunu oluşturacak.

Gearbox, çoğu yapımında olduğu gibi Aliens’ta da takım oyununa odaklı bir oynanış üzerinde çalışıyor. Fakat bu kez diğer takım tabanlı oyunlara nazaran farklı bir tarz benimsenmiş durumda. Her bir karakterin farklı bir özelliği ve buna uygun silahları bulunuyor. Örneğin, çevrede hareket olup olmadığını denetleyen bir eleman mevcut. BIA’da olduğu gibi takımı kontrol edebiliyoruz da. Buraya kadar her şey normal, ama bundan sonrasında birkaç değişiklik var.

Aliens Colonial Marines
Öncelikle oyun, tek bir karakter üzerine kurulu değil. Uygun bölüme göre farklı karakterleri yönetme şansına sahip olacağız. Her askerin birincil ve ikincil derece silahları mevcut. Kişisel özellikleri yansıtır birincil silahlardan hariç olarak ikincil silahlar, değiştirilebilecek ve özelleştirilebilecek.

Silahlar dışında; araçlar, mekanlar ve yaratıklar da birebir filmden aktarılıyor, oyundaki her şey filme göre adapte edilmeye çalışılıyor. Hatta filmin orijinal ses kayıtları da Gearbox'un elinde bulunuyor.

Düşmanlarımız Alien’lara karşı yapabileceğimiz en önemli şey hızlı hareket etmek.  Alien’ları öldürmedikçe tamamen durduramayacağız, ama onları yavaşlatabileceğiz. Bunun için çevredeki ağır nesneler işimize yarayabilecek. Bunları kullanarak kırık cam veya kapılara barikat kurabilecek, bubi tuzakları hazırlayabileceğiz.

Grafik motoru olarak genellikle Unreal’i tercih eden Gearbox, bu seçimini Aliens: Colonial Marines’ta da tekrarlıyor. Unreal 3 altyapısıyla hazırlanan oyunun grafikleri, görebildiğimiz kadarıyla oldukça güzel görünüyor.

Aliens Colonial Marines

Aliens Colonial Marines
İlginizi Çekebilir