Amazon, Türkiye'ye geldi

Furkan Güler 29.08.2017 - 11:16
Dünyanın en ünlü alışveriş sitesi artık resmi olarak Türkiye'de!
Dünyanın en çok ziyaret edilen alışveriş sitesi Amazon, artık resmi olarak Türkiye'de bulunuyor. Ağustos ayının başında Amazon'un, Türkiye için yatırımlar yaptığını zaten öğrenmiştik. Şimdi ise yatırımlar meyvesini vermeye başladı. Gelen bilgilere göre Amazon, Türkiye'de resmi olarak bir firma kurmuş durumda. Amazon'un Türkiye şubesi Amazon Turkey Services Yönetim ve Destek Hizmetleri Limited Şirketi olarak anılacak. Merkez ofisi Beşiktaş'ta olan bu şirket, Amazon'un Avrupa ofisine bağlı olarak çalışacak.

Amazon, Türkiye'ye geldi
Türkiye'de kurulan ofis için eleman alma çalışmalarına da başlayan Amazon'un Türkiye şubesinden ürün de satın alabileceğiz. Hali hazırda Amazon'un, alışveriş oranının oldukça fazla olduğu ülkemizi es geçmesi kendileri için kar kaybına sebep olabilirdi. Amazon'un Türkiye için şimdilik nasıl planlar kurduğunu bilmiyoruz. Fakat umarız vergi oranının oldukça fazla olduğu Türkiye'de, Amazon'dan ürün almak cepleri yakmaz.

Ülke bazlı yapığı kampanyalar ile müşterilerinin sevgisini kazanan Amazon, bakalım aynı politikayı Türkiye için de izleyecek mi? Diğer bir yandan müşteri desteğinin kusursuz olduğu Amazon, bu yönü sayesinde kendilerine rakip olan alışveriş sitelerinin pazarda küçülmesine sebep olabilir.
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 23:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2017 13:09
AVRUPA'nın amazonu , TÜRKİYe 'nin D-marketi ( hepsiburada)
Gerçektenden hepsiburada biter , amazon türkiye pazarını yutar
Lakin , türk milletine büyük hizmet kapısı olacağı kesindir
Hem uygun fiyat politikası , hemde teknoloji açısından
ülkemize zenginlik katacağı kesin

ama napolyon haklı;
VERGi :(
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2017 17:16
SON OLarak da ' kuvvetle muhtemeldir '

AMAzon , d-marketi ( hepsiburada ) satın alır.
Ayrıca'da ,
Avrupada'ki satış politikasını ve alışveriş düzenini izleyeceğini hiç sanmıyorum.
Hepsiburada alışveriş düzeni neyse amazon bünyesinde aynı şekilde devam eder.

Benim şahsi kanaatım budur
' vesselam '
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2017 16:35
Bizde bu vergiler olduğu sürece amazondan da bir cacık olmaz. kazık gibi fiyatlara hazır olun derim..
Kalan Karakter: 300 Gönder
B777
B777 29.08.2017 15:45
Dünyanın müşteri memnuniyeti en fazla olan alışveriş sitesi dünyanın en kötü, ölücü ruhlu müşterisi ile karşılaşır. Amazon ya Türkiye'de ki dükkanı kapatır gider ya da Hepsiburada gibi bir siteye dönüşür ve hiçbir anlamı kalmaz. Tabi en güzeli sadece Prime'a izin verip, hırsız ve ölücü ruhlu müşterilerin (kargo ücretini Amazon'a kitleme, başka bir siteden, takipsiz posta ile ürün alıp ürünüm gelmedi diye çift ürüne konma) üyelik ücreti ödemek istememesi sebebi ile sıkıntısız olur....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Arcade Fire
Arcade Fire 29.08.2017 15:14
Maalesef Türkiye'deki e ticaret sitelerininin durumu bizi yabancı bir firmanın gelmesine sevinecek duruma getirdi. Gittigidiyor'dan bir oyun almıştım, sıfır diye satılıyordu ama gelen oyun jelatinlenmiş ikinci eldi, satıcıya onay vermeyeceğimi söyledim, iptal işlemlerini başlatacakken birden alışverişin tamamlandığını gördüm, sebep satılan ürün kopyalanabilirmiş, ardından gittigidiyor ile iletişime bile geçemedim ben de üyeliğimi iptal ettim. Amazon'da böyle bir şey olacağını sanmıyorum ve böyle oldukça tüm o siteler batar inşallah.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2017 15:00
Keşke gelmeselerdi, bizdeki vergileri görüp fiyatları yükseltecekler. Böylece ucuza parça vs gibi olaylarımız tamamen çöpe gitti. Amarigadan almaya devam etmek lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon, Türkiye'ye geldi
İlginizi Çekebilir