Amazon'un yapay zekası mahkemede bir kez daha tanık oldu

Furkan Güler 15.11.2018 - 11:49
Yargıç, cinayet vakasında yapay zekadan yardım talep etti.

Amazon'un evlerimize giren yapay zekası Alexa, bu kez ilginç bir olaya karıştı. Geride bıraktığımız 2015 yılında bir cinayet vakasında, tanık olarak mahmekede kullanılan yapay zekadan ses kayıtları alınmıştı. Ancak mahkeme, Amazon'un reddetmesiyle istediği tüm ses dosyalarına ulaşamamıştı. Şimdi ise benzer bir olay tekrar yaşanıyor. Amerika'da, New Hampshire'da gerçekleşen bir duruşmada yargıç, Amazon'un yapay zekası Alexa'dan yardım istedi.

Amazon'un yapay zekası mahkemede kullanılacak

Önümüzdeki Mayıs ayında karara bağlanacak duruşmada Timoty Verill'in, Christine Sullivan ve arkadaşı Jenna Pelligrini isimli şahısları öldürmesinde yargıç, cezanın ne olduğunu açıklayacak. Alexa sayesinde bazı kanıtlar elde eden yargıç söylenenlere göre bu kez Amazon tarafından reddedilmedi.

Yapay zeka sistemleri insan hayatına bu kadar girmişken, insanların yapay zekaya olan yaklaşımı beklenenin aksine her gün daha normal bir düzeye iniyor. Belirli sistemler sayesinde insan hayatının çoğu bölümünde vazgeçilmez bir pozisyonda bulunan yapay zeka sistemleri, ilerleyen yıllarda daha büyük sorumluluklar üstlenecek. Bu konuda Amazon, Apple ve Google gibi Batılı firmaların yanında Çinli üreticiler de büyük adımlar atmakta.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2018 15:01
bence yapay zekadan değil sadece ses kaydından yararlanılmış, öyle büyütülcek bişey değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Amazon'un yapay zekası mahkemede bir kez daha tanık olacak
İlginizi Çekebilir