Android tarihinin gelmiş geçmiş en tehlikeli virüsüne dikkat edin!

Furkan Güler 21.12.2017 - 14:20
Telefonunuzun alevler içinde kalma ihtimali bile var.

Android telefonların en büyük sıkıntılarından bir tanesi olan virüslere yeni bir tanesi daha eklendi. Trojan.AndroidOS.Loapi adını alan virüs, ciddi anlamda telefonların kalıcı bozulmasına neden oluyor. Kaspersky Lab mühendisleri tarafından yapılan açıklamaya göre yeni tespit edilen bu virüs, telefon sahibinin izni olmadan DDos saldırıları gerçekleştirebiliyor, sanal para alımı yapıp reklam gösterebiliyor. Telefondan giden ve gelen kısa mesajları kontrol edebilen Trojan.AndroidOS.Loapi isimli bu virüs bu sayede banka hesaplarınızın da çalınmasına neden olabiliyor. Sizden habersiz antivirüs programlarını da silebilen virüsün daha çok erişkinlere özel uygulamalardan bulaştığı belirtildi.

Android telefonlar tehlike altında

Telefonun donanımını yaptığı işlemler sonucunda oldukça yoran bu virüs sayesinde cihaz birçok kez kendi kendine boot atıyor ve en sonunda kullanılmaz hale geliyor. Telefon fabrika ayarlarına döndürülmez veya virüs silinmez ise ihtimallere karşı bataryanın aşırı ısınmasından dolayı telefon alevler içinde bile kalabiliyor. Virüsten korumak için ise Google Play dışında diğer Android uygulama marketlerinden uygulama indirmemeniz öneriliyor. Aksi taktirde virüs ile bozulan bir telefonun garanti kapsamında olmadığını belirtelim.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 08:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 17:49
Vay be en sonunda Antivirüs şirketleri telefona da virüs bulaştırma yöntemini bulup antivirüs sattırmayı başarmışlar helal olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 09:05
2 gün önce başıma geldi. telefon koltugun üzerinde duruyordu öylesine elime aldım hemen buzdolabına koymak zorunda kaldım o derece ısınmıştı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2017 17:35
Steam hariç uygulama yok Furkiciğim. Ben telefonumun alevler içinde kalma ihtimalini bile sevdim. Canım selfiem benim. Sırf uyumlu olsun diye, aldığımdan beri zil sesim Chainsmokers, değiştirmedim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Android tarihinin en tehlikeli virüsüne dikkat edin!
İlginizi Çekebilir