Andromeda, Mass Effect markasını öldürdü mü?

Furkan Güler 3.08.2017 - 11:36
Mass Effect: Andromeda'nın satış anlamında uğradığı başarısızlıktan EA Games hiç memnun değil.
Video oyun dünyasının en çok satan ve en başarılı sci-fi temalı serisi Mass Effect, son oyunu olan Andromeda yüzünden eleştiri bombardımanına tutulmuştu. Ancak oyunun yüz animasyonlarını ve oyun içinde yer geçiçi alan hataları geçtiğimizde ateş etme ve çatışma mekanikleri oldukça kaliteli bir şekilde karşımıza çıkmıştı. Senaryo kısmında üçlemeye göre zayıf kalan Andromeda, içerisinde bulunduğumuz dönemde Mass Effect markasını tehlikeye sokmuş olabilir. Oyun basınının acımasızca davranması ve PewDiePie gibi sadece belli bir olaydan devamlı nefret eden kitleleri peşine takıp, eğlence olsun diye video oyunlara saldıran YouTube yayıncıları yüzünden Mass Effect: Andromeda, kısa süre içerisinde tüketilmişti.

Mass Effect üçlemesini yere göğe sığdıramayan biri olarak Andromeda'yı çok az oynamama rağmen aradığımı ben de bulamamıştım. Fakat Andromeda'yı kesinlikle yerin dibine sokulacak bir oyun olarak görmüyorum. Kişisel olarak Mass Effect: Andromeda için üzüldüğüm tek nokta, oyunun senaryodan daha çok oynanış mekaniklerine önem vermesiydi. Mass Effect üçlemesinin en iyi oyunu olarak gösterilen ikinci oyunu hatırlayacak olursanız, çağın gerisinde kalmış bir oynanış dinamikleri ile karşımıza çıkmıştı. Ancak oyunun senaryosu ve yan karakterlerin derinliği oldukça başarılı bir şekilde oyuncuya yansıtılmıştı.

Andromeda, Mass Effect markasını öldürdü mü?
EA Games, geride bıraktığımız günlerde Mass Effect: Andromeda'nın geliştrici stüdyosunu dağıtma karararı alarak, BioWare Montreal ve Motive Studios'u tek bir çatı altında birleştirmeyi uygun buldu. Daha sonrasında ise Mass Effect markasını dinlendirmek istediğini belirten EA Games, geliştirici ekiplerini yeni Anthem oyununa ve hali hazırda geliştirilen Star Wars oyunlarına yönlendirmek istedi.

Sonuca geldiğimizde uzun yıllar boyunca (belki de 2 konsol nesli) yeni bir Mass Effect oyununu tekrar video oyun dünyasında göremeyebiliriz. Video oyun algısının eskiye göre oldukça farklı olduğu günümüzde, ağır RYO öğeleri bulunan ve senaryosu kuvvetli olan oyunlar maalesef pek fazla satamıyor.
Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
ibrahimAvci
ibrahimAvci 3.08.2017 20:52
şapırt şupurt oldular homolukları başlarına bela oldu oyunlara bulaştırdınız cinsellik maskesi altında sapkınlığı
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2017 13:31
editor kardes bu 20:02 de ki yorumu yazan lalenin yorumunu yayinladiysaniz eger benimkini de yayinlamamizi rica ediyorum
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2017 21:52
20:02 cevap vermeye degmezsin pis adam seni,erkekligimden suphen varsa eger ibrahimovic'in gazeteciye soyledigi o meshur sozle sana aynen cevap vermek isterim ama editorler yayinlamaz yorumu,eger merak edersen ac o soze bak,hemen arabaya atlar gelirim arkadasim :))
ibrahimAvci
ibrahimAvci 4.08.2017 20:02
00:04
sen çocuğun için uygun görüysan hayırlı olsun tahminimce sende homosun ib?e yani
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2017 00:04
yaa haddiii birader hadiiii begenmiyorsan oynamazsın birader,herkesin cinselligi kendine,escinsel adam gider kendi cinsi karakterle beraber olur bizde gider karsı cinsle romance yasarız,sana gpre sapkınlık olan sey baskasının hayatının gercegi,saygı duymayı ogren,sonra gelir sana saygı gostermezler.
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2017 21:07
ayyyyyyynen. her oyunda ve dizide falan homoluk görmekten bıktım. sonra neden nefret ediyorsunuz. 10 çift varsa 6'sı homo oluyor sanki gerçekler böyleymiş gibi. sonra gel de nefret etme
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2017 23:59
Instagram takipcine bakip seksi kizlar ise alip animator yaparsan boyle batirirsin iste sirketi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2017 00:12
Mass Effect gibi bir seriyi bitireceklerini zannetmiyorum. Casey Hudson'da geri döndüğüne göre hala umut var demektir ama yeni bir Mass Effect oyunu hemen çıkmayacaktır. 3-4 sene daha beklenir tahminen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
lucasi
lucasi 3.08.2017 19:08
gömüp helvasını yediren andromeda ise komaya sokan da ma3 dür. ne zamanki evreni senaryosu diyalogları ve karakterleriyle öne çıkan mass effecti patlamalı kütlemeli oynanışla öne çıkarttılar o zaman mertlik bozuldu. micheal bay görse ayakta alkış tutardı. 3 ve andromedanın filmi çekilse nacizane adayım ya bu adam ya da UWE BOLL olurdu ;)
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2017 00:08
arkadasım mass effect 3 senaryo olarak serinin en saglam oyunlarından biriydi ve gecen jenerasyonun en yuksek puanlı paımlarındandı.rpg ogeler ile bol aksiyonu(ki bol aksiyon kaçınılmazdı,reaperlar ile savasıyorsun yani)gayet guzel harmanladılar,andromeda ise potansiyelini acele is yuzunden yitirdi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2017 21:42
Kötüye kötü demek ne zamandan beri "eğlence olsun diye video oyunlara saldırmak" oldu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Andromeda, Mass Effect markasını öldürdü mü?
İlginizi Çekebilir