Angry Birds'ten kırılması neredeyse imkansız bir başarı daha geldi

Furkan Güler 18.01.2018 - 16:58
Mobil platformun devinden bir rekor daha.

Angry Birds ile birlikte patlama yaşayan mobil oyun pazarı gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Marka değeri 1 milyar dolara ulaşan oyun hakkında yapılan son açıklamaya göre Angry Birds, tüm platformlarda 4 milyar indirmeye ulaştı. Dünya nüfusunun yarısına ulaşan Angry Birds'ün bu başarısı uzun yıllar boyunca muhtemelen kolay kolay geçilmeyecektir. Geride bıraktığımız yıllarda çıkan animasyon filmi ile kasasını iyice dolduran Rovio, marka ile alakalı satılabilecek her şeyi satmaya devam ediyor.

Angry Birds, tüm platformlarda 4 milyar kez indirildi

Bilinirlik açısından en büyük mobil oyun haline gelen Angry Birds'ün bu başarısı rakiplerini kıskandıracak cinsten. Günümüzün AAA oyun geliştiren köklü firmalarından daha fazla kazanan mobil oyun geliştiricileri, bu yönleri ile AAA oyunlara bir bakıma zarar veriyor ancak bu konu hakkında elden bir şey gelmez. Yapımcıların, eğlence sektörünün en büyük iş kolu haline gelen oyun geliştirme konusunda en çok para kazandıracak sektörlere kaymalarını normal olarak karşılayabiliriz.

Günün sonunda Angry Birds'ün daha ne kadar büyüyeceğini merak ediyoruz. AAA oyun sektörünün en büyük yapımlarını bile geride bırakan Angry Birds'ün en büyük rakibi şu anda Candy Crash ve Clash of Clans olarak gösteriliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2018 09:36
İnanılmaz rakam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2018 21:02
*Candy Crush
Kalan Karakter: 300 Gönder
Angry Birds'ten kırılması neredeyse imkansız bir başarı geldi
İlginizi Çekebilir