Animal Crossing, 11 milyonluk satış rakamı ile rekor kırdı

Ersin Kılıç 7.05.2020 - 13:52
Serinin son oyunu olan Animal Crossing New Horizons, çok kısa bir sürede 11 milyonu aşan satış rakamı ile birlikte rekorları kırmayı da başardı.

Çıktığı andan itibaren gündemden düşmeyen ve oyuncu kitlesini her geçen gün arttırmaya devam eden Animal Crossing: New Horizons yeni bir rekoru daha kırdı. Geçtiğimiz günlerde Call of Duty: Black Ops 4'ün daha önce kırmış olduğu rekoru geride bırakan Animal Crossing: New Horizons, 11 milyonu aşan satış rakamı ile birlikte yeni rekorları da alt üst etmiş oldu.

Animal Crossing, 11 milyonluk satış rakamı ile rekor kırdı

ilk 11 gün itibari ile 11.77 milyon adet sattığı belirtilen Animal Crossing New Horizons, ulaştığı bu rakam ile birlikte Nintendo Switch konsolunun da en hızlı satan oyunu oldu. Nintendo'nun yayınladığı raporlarda oyunun altı haftalık satışlarının ise toplamda 13.41 milyonu geçtiği açıklandı. Oyun bu rakamlarla birlikte aynı zamanda Nintendo Switch konsolunun en çok satan 7. oyunu olmayı da başardı. Listenin tepesinde ise 24.77 milyon satış rakamı ile Mario kart Deluxe bulunuyor. Yine de bu hızla giderse oyunun ilk beş içerisine girmesi de bekleniyor.

Bir konsol oyununun çıktığı ilk ay içerisinde en çok satış rakamına ulaştığı rekoru daha önce Call of Duty: Black Ops 4'te bulunuyordu. 20 Mart 2020'de çıkan Animal Crossing: New Horizons ise bu rekorun yeni sahibi olmuştu. Raporda ayrıca tüketicilerin evde olmasının dijital satışlara daha büyük etki ettiği de raporlanmıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 10:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Animal Crossing, 11 milyonluk satış rakamı ile rekor kırdı
İlginizi Çekebilir