1/2

Anime & Manga #43 Küçük Deniz Kızı Ponyo

Ceyda Doğan 27.11.2013 - 15:39
Her şeyin mümkün olduğu bir dünyaya hoşgeldin
Küçük deniz kızları ile ilgili o kadar çok hikaye duyduk ki, aklımızda belki de yüzlerce kurgu oluştu. Belki güzellikleri, belki çirkinlikleri, belki sesleri, belki de cazibeleri; insanları meraklandıran özelliklerin başındaydı. Okyanusun derinliklerinde yaşadığı söylenilen efsanevi varlıklar, Disney tarafından biraz daha farklı bir dille ele alınmıştı. Hatta Hook, Pirates of the Caribbean ve daha birkaç yapımda daha yer alan deniz kızları, Hayao Miyazaki'nin de kalemine değdi ancak onun olaylara bakış açısı çok farklıydı ve ortaya Ponyo çıktı.

Anime & Manga #43 Küçük Deniz Kızı Ponyo
Ponyo
Küçük Deniz Kızı Ponyo ismiyle izleyicilerle buluşan animasyon, 2008 yılına ait bir yapım ve insana dönüşmek isteyen bir balığın hikayesini anlatıyor. Hikayemiz, Sōsuke adına beş yaşındaki bir çocuğun Ponyo'yu bulmasıyla başlıyor. Sosuke'ye olan bağlılığı yüzünden insan olmak olmak isteyen Ponyo, türlü türlü maceralara atılıyor ve doğal olarak beraberinde hayran olduğu minik dostunu da sürüklüyor.

"Miyazaki bir deniz kızı filmi yaparsa, böyle olur" diyebileceğiniz bir yapım olan Ponyo, oldukça eğlenceli ve bir o kadar da renkli. Her ne kadar Miyazaki filmlerinin her birini düşündüğünüzde Ponyo biraz geri planda kalsa bile, zamanımızı çalmayı hak ediyor.

Anime & Manga #43 Küçük Deniz Kızı Ponyo
Ponyo ve Sosuke