1/3

Anime ve Manga #24 Naruto

Ceyda Doğan 17.07.2013 - 16:50
"Bir shinobinin gerçek ölçütü nasıl yaşadığı ile değil, nasıl öldüğü ile belli olur."
Anime ve manga köşemizin 24.bölümüyle sizlerleyiz. Uzun süredir baskı altında olduğunu itiraf ediyorum. Animesini bir süredir takip etmeyi bıraktığım ve mangasının daha başarılı olduğunu düşündüğüm, yapımlardan biri olan; Naruto bu haftaki konuğumuz olacak.

Anime ve Manga #24 Naruto
Yıl 1997, Naruto'nun ilk çıktığı zamanlar nasıl bu kadar popüler olduğunu öğrenelim. Masashi Kishimoto tarafından yazılan manga, Shonen Jump'ta yayımlandı. Aksiyon, macera ve fantastik türde çıkan Naruto, 1999 yılından beri devam ediyor. Animesi ise 2002 yılından, 2007 yılına kadar devam etti. Ancak bu sadece Naruto için geçerli. Ayrıca animenin devamı olan Naruto Shippuden serisi de var. Naruto 220 bölümden oluşuyor, Naruto Shippuden ise 324 bölümlük bir anime. Yani neredeyse 544 bölümlük anime serisi, sizleri bekliyor ve Shippuden serisi de hala devam ediyor. Bunların yanında dokuz bölümlük OVA ve dokuz adet de filmi yayımlandı.

Anime ve Manga #24 Naruto
Naruto Filmleri:
1.Naruto the Movie: Ninja Clash in the Land of Snow
2.Naruto the Movie 2: Legend of the Stone of Gelel
3.Naruto the Movie 3: Guardians of the Crescent Moon Kingdom

Shippuden Filmleri:
1. Naruto: Shippuden the Movie
2. Naruto Shippuden the Movie: Bonds
3. Naruto Shippuden the Movie: Inheritors of the Will of Fire
4. Naruto Shippuden the Movie: The Lost Tower
5. Naruto the Movie: Blood Prison
6. Naruto the Movie: Road to Ninja

Naruto OVA'ları:
1. Find the Four-Leaf Crimson Clover!
2. Mission: Protect the Waterfall Village!
3. Hidden Leaf Village Grand Sports Festival
4. Finally a clash! Jonin VS Genin! Indiscriminately Championships battle royal!

Shippuden OVA'ları:
1. Hurricane! Hidden Leaf High School Chronicles!
2. Naruto: The Cross Roads
3. Naruto: Gentle Breeze Chronicles the Film: Naruto, the Genie, and the Three Wishes
4. Naruto x UT
5. A Chūnin Exam of Flames! Naruto vs. Konohamaru

Anime ve Manga #24 Naruto
İnsan başlamaya cesaret edemiyor değil mi? Animenin filler bölümleri uzun tutulmasaydı, on üzerinden on puanı alacağını düşünürdüm ancak ne yazık ki bir süreden sonra insan sıkılabiliyor. Benim gibi pes etmeden, devam edenlerin varlığına inanıyorum. Yapacak bir şey yok, mangasının bu kadar heyecanlı gittiğine şahit olmasaydım, animeye kesinlikle devam ederdim.

Uzatmadan anime ve mangamızın konusuna değinelim. Naruto, bedenine dokuz kuyruklu efsanevi bir tilki olan Kyuubi'nin hapsedildiği, genç bir ninjadır. Yaşadığı köyde bu durumu bilen birçok insan, ondan korkar ve bu yüzden çocukluğunun en özel zamanlarını yalnız geçirir. Ailesi de, Naruto'yu kurtarmak için kendilerini feda etmişlerdir. Küçük ninjamızın en büyük hayali, gelecekte güçlü bir Hokage olmaktır. Ninja Akademisi'nden başarıyla çıkmak için, elinden geleni yapmaya karar verir. Bir Hokage olmak sandığından daha zordur, sayısız zorlu sınava girecek, arkadaşlarına yardım edecek ve bir takım olmayı da öğrenmek zorunda kalcaktır. Yaramaz bir çocuk olmasına rağmen, içindeki gücün yavaş yavaş ortaya çıkmasıyla, düzeni bozmak isteyen diğer ninjaları, durdurmak için elinden geleni yapacaktır.