1/2

Anime ve Manga #25 Blood+

Ceyda Doğan 24.07.2013 - 16:30
Havada, kan kokusu var
Anime ve Manga köşemizin, yeni bir bölümüne daha hoşgeldiniz. Bu hafta sizlere uzun süredir yazmayı istediğim, başarılı bir animeden bahsedeceğim.

Anime ve Manga #25 Blood+
Blood+, 2005 yılının başarılı mangalarından biriydi. Çizim ve anlatım bakımından, oldukça sürükleyiciydi. Toplamda beş bölüm yayımlandı ve sevgili çizer Asuka Katsura'nın yeteneklerini, Junichi Fujisaku alarak, animeyi bizlere 50 bölümlük bir seri olarak Cartoon Network ve Sci Fi Channel'da gösterdi.

Saya isimli vampir kızımızdan haberiniz vardır. 2000 yılında yayımlanan Blood: The Last Vampire, Hiroyuki Kitakubo tarafından yönetilen bir anime ve mangası da 2002 yılında bizlerle sunulmuştu. Üzülerek söylemeliyim ki, 2009 yılına ait, Blood: The Last Vampire'ın, Chris Nahon tarafından yönetilen filmi, gerçekten kötüydü. Fragmanına ve "eh işte" yorumlarına aldanarak izlediğimde, Saya gibi başarılı bir karakterin, böyle kötü gösterilmesi canımı sıkmıştı. Kendimi, tekrar anime filmi olan Blood: The Last Vampire'ı izleyerek, mutlu etmeye çalıştım.

Blood: The Last Vampire (2000)
Anime ve Manga #25 Blood+
Blood: The Last Vampire The Movie(2009)
Anime ve Manga #25 Blood+
Gelelim, Blood: The Last Vampire'ın konusuna ve Blood+'ın detaylarına. Blood: The Last Vampire'ın konusu, Saya isimli bir avcının hikayesini anlatıyor. Gizli bir devlet kuruluşu için çalışan, vampir avcısıdır. Son görevi de, Yokota Lisesi'ndeki esrarengiz ölümleri araştırmaktır. Normal bir lise öğrencisi gibi okula yerleştirilir ve Saya ile vampirler arasındaki kıyasıya mücadele başlar.

2005 yılına gidiyoruz ve Blood+'a devam ediyoruz. Anime filminin başarısından sonra, manga ve TV serisinin çıkması, çok da şaşılacak bir durum değildi. Özellikle Blood+'ın içerisindeki korku ve dram öğeleri çok iyi işlenmişti. Bu yüzdendir ki, en başarılı animeler listesine girebilecek kadar iyi.

Blood serisi, sadece The Last Vampire ve Blood+ ile bitmedi. Ayrıca son olarak yayımlanan Blood-C serisi de izlenmeye değer animelerden biri. Hatta mangası devam ediyor, animesi ise 12 bölümle sınırlandırıldı. Neyse biz asıl konumuz olan Blood+'a geri dönelim.

Anime ve Manga #25 Blood+