Anthem yönetmeni 10 yıl aradan sonra Bioware'den ayrıldı

Ersin Kılıç 29.03.2021 - 11:43
Son yılların en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Anthem oyununun yönetmenliğini yapan Jonathan Warner, BioWare firmasından ayrıldı.

Anthem oyununda yönetmenlik koltuğuna oturmasının yanı sıra Bioware çatısı altında önemli projelerde de görev yapan Jonathan Warner, tam 10 yıllık çalışmasının ardından firmadan ayrıldığını açıkladı. Anthem oyunu bildiğiniz gibi son yılların en büyük hayal kırıklıklarından biri olmuş ve EA Games'in yaptığı baskı ile birlikte oyunun çehresi büyük oranda değişmişti. Anthem Next gibi projelerin de iptal edilmesinin ardından Warner, firma ile yollarını ayırdığını açıklamış oldu.

Jonathan Warner, BioWare firmasından ayrıldı

Anthem yönetmeni 10 yıl aradan sonra Bioware'den ayrıldı

Anthem'de yaşanan fiyasko sonrası EA Games öncelikle Anthem Next projesini duyurmuş fakat geçtiğimiz ay alınan karar ile birlikte bu proje de rafa kalkmıştı. Geçtiğimiz yıl bu proje için büyük bir ekip kurmayı hedefleyen EA Games, özellikle Covid-19 salgını sonrası bu kararından vazgeçmiş ve akabinde Anthem Next projesi de rafa kalkan oyunlar arasına katılmıştı. Bu oyunun da iptal edilmesi ile Jonathan Warner ayrılığı da gelmiş oldu.

Warner sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; "Bugün Bioware firmasındaki son günüm. Yeni bir şeyler yapmak için yoluma devam ediyorum. Yaklaşık 10 yıldır gönlüme ev sahipliği yapan Bioware firmasına minnettarlığımı sunuyor ve onlara en iyisini diliyorum. Dragon Age, Mass Effect ve Star Wars: The Old Republic emin ellerde ve ekranın bu tarfında bu yapımları oynamak için sabırsızlanıyorum." ifadelerine yer vermiş.

Daha önce Wat Disney ve Microsoft gibi firmalarda test yöneticiliği de yapan Warner, 2012 yılından beri Bioware firması altında çalışıyordu. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 21:47
Bence yazık oldu oyuna. Gerçekten uçmak kaçmak karakterler flan hoştu ama endgame işte, en büyük boşluk endgame idi. Aslında umutla bekliyordum ama bitirdildiğini duyunca gerçekten üzüldüm
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 18:32
Adam 10 yıl ara verip mi ayrılmış?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anthem yönetmeni 10 yıl aradan sonra Bioware'den ayrıldı
İlginizi Çekebilir