Apple AMD mi düşünüyor?

Tahir Müstecaplıoğlu 3.06.2010 - 12:31
Apple AMD mi düşünüyor?
HABERİ YOLLAYAN : Sami TÜRK

Apple'nin sadece IBM PowerPC işlemcilere karar kılması üzerinden çok uzun zaman geçmedi. Geçtiğimiz sene ürün paleti yavaş yavaş tamamiyle Intel'e çevrildi. Şimdi de AMD işlemcili notebooklar mı geliyor?

Tayvanlı Digitimes'in bu konudaki haberine göre, bazı PC bileşenleri üreticileri bu günlerde, içeriden birilerinin verdiği bilgilerce, AMD işlemcili bir Apple notebook ile kullanılacak kondensatörler için müthiş bir talep kaydettiler. Önce AMD ve Apple'nin bu yılın eylül ayında işbirliği yapacağı üzerine şayia çıktı. O zaman AMD'nin CEO'su Hector Ruiz, Apple'nin AMD'ye şimdi kulaklarını tıkadığını ve uzun ya da kısa vadede AMD işlemciler kullanacağını anlatmıştı.

Kısa zamandır AMD'nin bir parçası olan ATi, iki müessesenin işbirliğinin gayet muhtemel olduğunu kaydetti. Bu tabiî ki işlemcilere dayalı bir iş ilişkisi için temel olabilir.

Bazı notebook üreticileri şu an için Apple ve AMD arasında notebook segmentinde bir işbirliği için sebep görmüyorlar. Bunun için şu an piyasadaki AMD işlemcilerin çok verimsiz olduğu söylendi - bilhassa Intel'in yeni Core 2 Duo'su karşısında. Bunun haricinde AMD şu sıralar muhtemelen dünyanın en büyük PC üreticisi Dell ile olan işbirliğinden kaynaklanan teslimat sorunlarından şikayet ediyor.

Bununla birlikte Apple'nin gelecekte sunucularında AMD işlemciler kullanacağı kuvvetle muhtemel. Zira bu segmentte AMD'nin performanslı Opteron'u oldukça ileride ve kısa zamanda %20'lik bir pazar payına ulaşacak.



Kaynağa ulaşmak için TIKLAYINIZ.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple AMD mi düşünüyor?
İlginizi Çekebilir