Arcade klasiği Ikaruga, yakında zamanda Nintendo Switch'e gelecek

Mehmet Atilla Turan 2.05.2018 - 19:14
Yenilmeyi sevmiyorsanız aman ha bu oyuna bakmayın.

Japon oyun yapımcısı Treasure'ın en popüler oyunlarından biri olan Ikaruga, hem arcade makinelerinde görünmüş, hem de çoğu konsollarda da çıkmıştı. Dreamcast, Gamecube, Xbox 360 derken oyunun, PC'ye uyarlanmıştı. Aktif olan Treasure ekibi, Nintendo ile tekrar anlaşarak oyunu Nintendo Switch'e getirme kararı aldı.

Hazırlan, ateş et ve... Öl?

Shoot 'em up türü ortaya konulunca bariz bir şekilde insanlar geri çekilebiliyor. İlk zamanlardaki shoot 'em up oyunları o kadar sorun yaratmasa da, teknoloji ilerledikçe oyunlar zorlaşıyor ve yavaş yavaş bullet hell türüne dönüşmeye başlıyor. Ikaruga ise, R-Type ve Gradius gibi, yakın bir geçmişte çıkmış, zor olarak bilinen fakat sağlam shoot 'em up olarak herkes tarafından tavsiye ediliyor. Tabii bir bölüme tekrar tekrar başlamayı sevmiyorsanız bu oyuna karşı bir nefret besleyebilirsiniz, yine de bizden hatırlatması.

Bahsettiğimiz diğer oyunlar olan Gradius ve R-Type'dan bir tık farklı olmayı başaran Ikaruga, Nintendo Switch'e yeni modlar ile getirilecek. Bunlardan biri bildiğimiz Arcade ve diğeri ise Prototype. Prototype modu, oyuncuların bazı özelliklerini kısıtlayacak veya azaltacak, yani bir nevi profesyoneller için yapılmış bir mod denebilir. Ikaruga, 29 Mayıs 2018 tarihinde Nintendo Switch'in kütüphanesine eklenecek. Yapımcı Treasure ise bunu bir video ile oyunculara bunu gösterdi.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Arcade klasiği Ikaruga'nın yolu Nintendo Switch'e düştü
İlginizi Çekebilir