1/2

ARMA 3

Hakan Bozdemir 17.09.2013 - 14:24
Komutanım bu yol ne zaman bitecek?
Platformlar PC
ARMA 3
  • Yapımcı - Yayıncı Bohemia Interactive -
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 81
Artılar -Muhteşeme grafikler, gezip bitirilemeyecek kadar büyük savaş alanı, Editör Modu
Eksiler -Görevlerin bazen uzakta kalması ve bizi yorması, oynanış sırasında çıkan teknik sorunlar
Kelimelerle anlatılamayacak bir oyuna bir kez daha geldik sizlerle. Bu sefer ki oyunumuz ARMA 3. Arma 3 gerçekten de büyük bir içeriğe sahip olduğundan bu tabiri kullandım yukarıda. Her oyuncuya oyunu aldırmak için ellerinden geleni yapmışlar. Bunu biraz başardıklarını söyleyebilirim. Genel olarak Arma serisini bilenler oyundaki alanın büyük bir savaş alanı olduğunu bilirler.

Haritayı gezmeyi bitirene oyunu verecem!!

Bu büyük alandaki çoğu yer bomboş yollardan oluşuyor diyebilirim fakat önemli olan bu büyük harita değil, bu büyük haritanın içinde yapacaklarımız. Haritanın büyüklüğü yaklaşık olarak 270 km². Yani anlayacağınız, gezmekle bitmeyecek kadar büyük bir haritaya sahip. Fakat haritanın her yanı birbirinden farklı içeriklere sahip değil. Çoğu yer birbirine benziyor. Bunu oynadıkça sizler de fark edeceksiniz.

ARMA 3
Harita büyük olduğu için oyunun süresi de baya bir uzuyor. Harita büyük ve önümüzde güzel değerlendirilebilecek bir alan var. Bu güzel alanı Editör modu ile değerlendiriyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki nedir bu editörlük muhabbeti? Cevabını hemen vereyim.

Arma 3’te bulunan Editör modu ile birlikte oyuncular kendi bölümlerini, hikayelerini oluşturabilecekler. Üstelik yapılan bu senaryolar ve bölümler diğer oyuncularla paylaşılabilinecek ve isteyen oyuncular oynayabilecek. Bunları yapmak gözünüze biraz zor gelmiş olabilir fakat Steam’de bulunan Workshop ile tüm bunları kolaylıkla yapabiliyoruz.