Armored Core 6: Fires of Rubicon ön inceleme

Kaan Can Özalp 23.07.2023 - 15:06
Souls oyunlarında hatırladığımız From Software tarafından geliştirilen Armored Core 6: Fires of Rubicon, bu yılın iddialı yapımlarından biri olabilir.

Souls oyunlarından hatırladığımız From Software imzasını taşıyan yepyeni bir oyun geliyor. Her ne kadar farklı bir ekip yapsa da, yani ekibin başında Miyazaki olmasa da Armored Core 6: Fires of Rubicon bu yılın en dikkat çeken oyunlarından biri olmaya aday. En azından özlenen mecha tarzını birçok oyuncuya da sevdirme potansiyeli bulunuyor.

Armored Core 6: Fires of Rubicon ön inceleme

Bizlerin şimdilerde oyun stüdyosu olarak bildiğimiz Fromsoftware 80’li yılların başında şirketlere yazılım üreten bir firmaydı. Daha sonrasında ise Kingsfield adını verdikleri oyun oldukça fazla satılınca kendilerini tamamen oyun yapmaya odakladılar Kingsfield 1 geldi, 2 geldi, 3 geldi sonrasında ise sıkılıp değişik bir oyun yapmaya karar verdiler.

Bu oyunun ismi de tahmin edebileceğiniz üzere Armored Core’du. Mekaların savaşını temel alan Serinin İlk oyunu 1997 yılında PlayStation için piyasaya sürüldü ve o zamandan beri bir dizi devam oyunu ve yan oyunu da dahil olmak üzere seriye dair birçok oyun çıktı. Serinin ilk 3 oyunu güzeldi fakat 4. oyunda ekibin başına Hidetaka Miyazaki geldikten sonra işler Armored Core serisi için baya kötü gitmeye başladı. Kulağa İlginç gelebilir ama Armored Core serisinin hayranları Hidetaka Miyazaki’yi serinin öldürücüsü olarak görüyor. O vakitten sonra seriye dair güzel ve kaliteli diyebileceğimiz bir oyun maalesef ki çıkmadı. Birkaç tane ara oyun yaptılar falan sonra da 2013’de bırakıp kendilerini tamamıyla Souls oyunları yapmaya adadılar.  Ta ki geçtiğimiz sene yapılan The Game Awards etkinliğine kadar.

Armored Core 6: Fires of Rubicon

Oyun dünyasının çok ama çok sevilen ismi Geoff Keighley sahneye çıktı Fromsoftware’a övgüler yağdırıp ekrana çat diye Armored Core 6 Fires of Rubicon fragmanını verdi. Eskiden olsa pek heyecanlanmazdık ama Fromsoftware’ın günümüzde yaptığı oyunların kalitesine bakacak olursak heyecanlanmamak elde değil. Öncelikle şunu belirtiyim Armored Core 6 bir Souls oyunu değil arkadaşlar. Bu yüzden beklentilerinizi ona göre ayarlamak bence çok önemli. Ve söylemeden geçmeyelim oyunun yapım ekibinde Hidetaka Miyazaki yok dümdüz FromSoftware ekibi yapıyor bu oyunu. 

Armored Core 6 biz oyunculara çok zevkli bir oynanış deneyimi sunacak gibi gözüküyor. Distopik bir dünyada diğer robotlara karşı bildiğiniz bam güm mücadele verip savaşıp durduğumuz bu oyun Şuan oynanış videolarına bakarak konuşuyorum oynanışı cidden muazzam duruyor ve beni baya heyecanlandırdı diyebilirim.

Böyle uçup kaçıp sağa sola savrulup füzeler atıp diğer robotlara karşı ateş etmek falan mükemmel keyifli duruyor açıkçası. Hem yakın dövüşte hem de uzak menzilli kapışmalarda oldukça iyi bir iş ortaya konulduğunu söylemem lazım. Özellikle oyunun içerdiği boss fightlar gördüğümüz üzere souls oyunlarına benzer bir şekilde çok keyif verecek gibi duruyor. 

Armored Core 6: Fires of Rubicon

Tıpkı önceki Armored Core oyunlarında olduğu gibi hatta çok daha detaylı bir şekilde ciddi ciddi mekamızın her tarafını oldukça fazla seçenek ile birlikte değiştirebiliyoruz. Bu durum oynanış tarafında biz oyunculara ekstra olarak çeşitlilik sağlıyor. Düşman çeşitliliğinin de oyun içerisinde oldukça fazla olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Genel hatlarıyla fromsoftware oynanış tarafında her zaman olduğı gibi iyi bir iş çıkarmış.

 Hikaye açısından hiçbir beklentim yok tıpkı diğer souls oyunlarında olduğu gibi bu oyunun da hikaye anlatımı kendisinin lore’u üzerinden olacaktır. Öyle ara sahneler üzerinden falan Last of Us gibi bir anlatım beklemeyin. Tamamıyla oynanışı önemli olan bir oyun ve bu alanda iyi işler çıkaracak gibi duruyor. Grafikler konusuna gelecek olursak tıpkı diğer Fromsoftware oyunlarında da olduğu gibi güzel olarak nitelendiremeyiz. Yani bir tarafta Horizon Forbidden West var diğer tarafta Armored Core karşılaştırmak bile bana göre mantıksız. Çünkü From Software hiçbir zaman grafik tarafını önemsemedi.

Armored Core 6: Fires of Rubicon

Tamamen atmosfer kasıyorlar. Mesela grafikler tarafında Horizon Forbidden West ile elden ringi karşılaştıralım, mantıken Horizon Forbidden West elden ringi yerden yere vurur ama atmosfere bakacak olursak elden ring forbiden westi sadece yerden yere vurmak kalmaz. Aynı şekilde armored core 6’nın da kendini has ve hoş bir atmosferi olduğunu söyleyebilirim.

Özellikle oyun distopik bir gelecekte geçtiğinden ötürü oldukça güzel ve eşsiz gözüküyor. Firmanın diğer oyunları kadar ses getireceğini düşünmüyorum fakat videonun başında dediğim gibi fromsoftware şuan çok iyi durumda, 2023 yılında kötü olarak nitelendirilebilcek bir oyun yapacaklarını düşünmüyorum o yüzden. Beklemedeyiz. Umarım yanılmayız.

Armored Core 6: Fires of Rubicon


Oyun 25 ağustos tarihinde pc playstation 5-4 xbox series x/s ve xbox one platformlarına çıkacak. Sizler de bu oyun hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşırsanız çok hoş olur Videoyu beğendiyseniz like atmayı bu tarz videolar hoşunuza gidiyorsa da kanalımıza abone olmayı lütfen unutmayın. Sonraki videoda görüşünceye dek kendinize iyi bakın hoşçakalın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 01:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2023 01:17
Oyun tarihinin en iyi oyunu Grand Theft Auto San Andreas bunu iyi ezberleyin, bu tartışılmaz bir gerçek. Grand Theft Auto San Andreas bugün oynadığınız birçok oyunun ilham kaynağıdır. Taa Pong'dan günümüze kadar daha iyisi yok.
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2023 11:27
aynen aynen, oyun tarihinin en iyisi TimeShift dir. Kafanıza aklınıza kazıyın daha iyisi gelmedi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2023 09:32
oyun tarihinin en iyisi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Armored Core 6: Fires of Rubicon
İlginizi Çekebilir