1/3

Assassin's Creed 3

Nurullah Karapınar 6.09.2012 - 17:24
Özgürlük Savaşı'nın başladığı nokta
Assassin's Creed 3

Ubisoft'un amiral gemisi Prince Of Persia serisinden sonra, Assassin’s Creed serisi de oldukça ses getirdi. Tarih içinde çok iyi yetiştirilmiş suikastçıların Kudüs, Roma ve İstanbul serüvenleri nefes kesiciydi. Bilim adamları, Animus adı verilen özel bir sistemle deneklerin DNA'larını kullanarak atalarının yaşadıklarına şahit olup, çeşitli soruların cevabını aramışlardı. Oyunun en can alıcı noktası, kullanılan silahlar, olağan üstü tırmanma becerisi ve ana karakterlerin kamufle giysisi olmuştu. Bunun yanında başarıyla hazırlanan dövüş animasyonlarını da unutmamak lazım.

Assassin's Creed 3
Özgür Amerika için
Serinin bu yeni oyununda Amerika’ya gidiyoruz ve "Özgürlük Hareketi"nin içinde yer alıyoruz. İngiltere’nin Yedi Yıl Savaşları sonucu Amerika’daki kolonilere yaptığı ağır baskı ve vergi zulümleri, halkın özgürlük isyanını tutuşturmaya başlamıştır. General George Washington liderliğindeki Amerikan kuvvetleri, kıtadaki geniş çaplı mücadeleler sonucu Amerika’yı özgür bir ülke haline getirmişti. Yapımda Benjamin Franklin’i de görebileceğimiz söyleniyor.

Oyunumuzdaki Connor Kenway karakteri bir Amerikan yerlisi ve bu Özgürlük Savaşı içinde yer alıp İngilizlere karşı Amerikan halkına yardım ediyor. Yaşı otuz üzerinde olanlar hatırlayacaklardır, Yüzbaşı Tommiks, Teksas (Çelik Bilek) ve arkadaşlarının Kırmızı Urbalılar'a karşı giriştikleri maceraları. Çizgi roman halinde yayınlanan bu kitaplar, senelerce geniş bir okur kitlesine hitap etmişti. Bu bağlamda, Connor karakteri ile yeniden Kırmızı Urbalılar'la Özgürlük Savaşı'na dönülecek olması, oyun severler adına çarpıcı bir gelişme.