Assassin's Creed Mirage, planlanandan bir hafta önce çıkıyor

Taylan Bal 17.08.2023 - 10:42
Assassin's Creed Mirage'in geleneksel AC anlayışına döneceği beklentisi içinde olanlar, Ubisoft'un oyunun beklenenden bir hafta önce çıkacağını doğrulamasıyla güzel bir sürprizle karşılaşıyor.

2023 uzun bir süredir oyun dünyası için en büyük yıllardan biri haline geliyor. Yılın ilk yarısı, The Legend of Zelda ve Star Wars Jedi: Survivor gibi güçlü oyunlarla doluydu ve neredeyse her AAA stüdyosu sonbahara büyük bir çıkış yapmayı planlıyor gibi görünüyor. Bu stüdyolardan biri Ubisoft. Firma 2023'ün en çok beklenen oyunu olan Assassin's Creed Mirage ile geliyor. 

Assassin’s Creed özüne dönüyor

İkonik serinin sonraki bölümü bu sefer aksiyon RPG türünde geçirdiği birkaç yılın ardından AC'yi köklerine geri götürmeyi vaat ediyor. Assassin's Creed Mirage'in geleneksel Assassin's Creed anlayışına döneceği beklentisi içinde olanlar, Ubisoft'un oyunun beklenenden bir hafta önce çıkacağını doğrulamasıyla güzel bir sürprizle karşılaşıyor. 

Bu, AC Mirage'in altın statüsüne ulaştığını ve çıkarmaya hazır olduğunu açıklamasıyla da aynı zamana denk geldi. Bu durum, Ubisoft'un son ürününün kalitesine güvendiğinin bir işareti olabilir. Ancak bu açıklamanın bir başka avantajı daha var. AC Mirage'in planlanandan bir hafta önce çıkması, oyunun çevresindeki diğer çıkışları dikkate aldığımızda gelecekteki başarısı için daha iyi bir konuma gelmesini sağlıyor.

Assassin’s Creed özüne dönüyor

Ekim 2023, büyük çıkışlarla dolu olacak

Eylül 2023 ile Kasım 2023 arası büyük çıkışlarla dolu olacak. Ancak en fazla rekabetin olduğu ayın Ekim olduğu söylenebilir. Ayın ilk tam haftası bitmeden Detective Pikachu Returns, 6 Ekim'de Switch için çıkış yapacak ve hemen ardından Forza Motorsport, 10 Ekim'de Xbox Series X/S ve PC için piyasaya çıkacak. AC Mirage'in orijinal 12 Ekim çıkış tarihi, bu oyunlarla doğrudan rekabete girmesi anlamına geliyor. 

20 Ekim'de, ayın başlıklarına ciddi bir rekabet sunabilecek iki oyun piyasaya sürülecek. Marvel's Spider-Man 2 ve Super Mario Bros. Wonder sırasıyla PS5 ve Switch için çıkacak ve her iki oyunun da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Diğer oyunlar ne kadar farklı deneyimler sunsalar da, Spider-Man 2 ve Super Mario Bros. Wonder'ın alacağı ilgi miktarı karşısında çıkış yapacak her oyunun başa çıkması gerekecek.

Assassin's Creed Mirage, sonbahar 2023 çıkışıyla zaten güçlü rekabetle karşı karşıya kalacaktı. Ancak Ubisoft'un çıkış tarihini bir hafta öne çekme kararı, oyunun dikkat çekmesine yardımcı olacak. AC, endüstride büyük bir isim olsa da, son zamanlardaki kimlik sorunları nedeniyle bir zamanlar olduğu kadar ağırlığı taşımadığı söylenebilir.

Eğer her şey hayranların umduğu gibi olursa, Mirage’in Ekim ve rekabetçi tatil sezonunun geri kalanında da şansı olabilir. Mirage'in vadettiği deneyimlere benzer daha fazla deneyim arayanlar için, piyasada bir hafta daha fazla olmak büyük bir fark yaratabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 14:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Mirage, planlanandan bir hafta önce çıkıyor
İlginizi Çekebilir