Assassin's Creed Mirage resmi olarak duyuruldu

Ersin Kılıç 2.09.2022 - 00:07
Sabah saatlerinde ortaya çıkan görsel sızıntılarından sonra Ubisoft resmi açıklamayı yaptı ve Assassin's Creed Mirage duyuruldu.

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan serinin yeni oyunu Assassin's Creed Mirage resmi olarak duyuruldu. Son günlerde çıkan haberleri takip ediyorsanız yeni Assassin's Creed oyunu için oldukça heyecanlı günler yaşandığını biliyorsunuzdur. İlk olarak Temmuz ayında yeni oyunun ipuçlarını veren Ubisoft, dün ortaya çıkan bilgiler ve sabah saatlerinde sızdırılan görsellere engel olamayınca resmi duyuruyu da beklenenden önce yapmak zorunda kaldı diyebiliriz.

Sızıntıların ardından Assassin's Creed Mirage resmi olarak duyuruldu

Normal şartlarda 10 Eylül'de yapılacak sunumda duyurulması beklenen Assassin's Creed Mirage resmi duyurusu geçtiğimiz saatlerde yapılsa da oyun hakkındaki ilk resmi bilgiler için yine bu tarihi beklememiz gerekecek. Serinin resmi Twitter hesabından oyunun isminin Assassin's Creed Mirage olduğu açıklandığı gibi "Daha fazlasını anlatmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerine de yer verildi. 

Yeni oyun hakkında ilk bilgiler 10 Eylül'de yapılacak Ubisoft Forward etkinliğinde paylaşılacak. Bu etkinlik Türkiye saati ile 22:00'da düzenlenecek. Oyun için paylaşılan ilk görsel ve geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntılar şu şekilde;

Assassin's Creed Mirage resmi olarak duyuruldu

  • 2023 yılı Nisan - Haziran arası bir dönemde çıkacak
  • Oyun Bağdat'ta geçecek ve 860 - 870 yılları arasındaki Samarra'da Anarşi dönemini ele alacak
  • Oyunda Basim isimli bir karakteri yöneteceğiz. Genç bir hırsız olan Basim'in hayatı gizemli bir karakterle tanıştıktan sonra değişecek
  • Birkaç büyük şehir olacak. Nehirler, çöller gibi farklı bölgelere de gideceğiz
  • Oyunda serinin özüne geri dönülüyor ve AC1 ilham alınıyor
  • Diyalog seçimi, cinsiyet seçimi ve seviye sistemi gibi RPG öğeleri kaldırılacak
  • Yeni animasyonlar ile oynanışın ValHalla'dan biraz farklı olacağı belirtilmiş
  • Eagle Vision özelliğimiz geri dönüyor
  • Basim ipli bir hançer kullanabilecek
  • Loki'nin Basim'in vücudunu ele geçireceği Visions of Loki isimli farklı bir sistem olacak
  • Ubisoft aynı zamanda AC1 Remake üzerinde çalışıyor ve bu oyunun tanıtımlarında önemli bir rol oynayacak
  • AC1 Remake oyunun Season Pass paketine dahil edilecek
  • İstanbul'da (O dönem Constantinople) geçen bir DLC planlanıyor. Bu hikayede Basim, Sigurd ile tanışacak
  • Serinin geleceği ve yeni oyun duyurusu 10 Eylül'de yapılacak sunumda yapılacak
  • Kırk Haramiler odaklı bir DLC gelecek
Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2022 19:36
Dövüş sistemi değişsin başka bir şey istemiyorum. RPG kalktıysa otomatik olarak değişir gibime geliyor. Can barları falan kalkarsa, gizlilik daha ön plana atılırsa iyi bir şey çıkar ortaya.
Kalan Karakter: 300 Gönder
f8r7t
f8r7t 4.09.2022 14:10
RPG, level ve cinsiyet değiştirme olaylarının kalkması harika oldu. Eskiye yani AC1’e dönmesi muhteşem! Abi bu adamlar assassin, warrior değil! Ne o öyle son 3 oyunda al eline balta kılıç kalkan ve savaş meydanına dal! Bu ne ya? Böyle assassin mi olur? Adı üzerinde suikastçi yani daha gizli yapar işlerini ve açık seçik yapıyorsa eğerrrr bi savaşçı kadar güçlü olamaz! Daha seri, dayanıklı ve hızlı olabilir. Umarım AC1’i gerçekten yansıtır bu oyun. Sevindim. Ha bir de umarım türkçe altyazı olur, yalnızca fragmanda bırakmaz Ubisoft…
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2022 04:57
AC nin eski tarzına dönmesi fikri beni mutlu etti ancak ortadoğu teması yerine Uzakdoğu ya da Rusya bölgelerinde geçmesi daha keyifli olurdu.
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2022 01:28
Bumu mutlu etti seni !!!
Sürekli ütülmek mutlumu ediyor seni
Sürekli aynı oyunu yapıp ufacık değişimlerle herkese yediriyorlar sizde mutlu oluyorsunuz
Mejnun
Mejnun 3.09.2022 20:01
+
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 2.09.2022 09:21
Rpg öğelerini niye kaldırıyorsunuz arkadaş? O kadar büyük dünyada npclerle konuşup seçimler yapmak oyuna gerçekçilik yaşayan bir dünya havası katıyordu. Şimdi diyaloglar kalkarsa oraya buraya hoplayıp zıpladığımız düz platform oyunundan hallice bir şey olup çıkar. Bir de kartal bakışı kaldırılmalı şu oyundan, resmen keşif ruhunu yok ediyor. Haritadaki her şeyi elinle koymuş gibi işaretleyip buluyorsun. Oysa bir şehire kaleye girdiğimde her tarafını bi Assassin gibi kurcalayıp kendim keşfetmek isterim. Kuşla bakıp işaretledikten sonra keşfetme hissi kalmıyor. Keşke oyunda bu özelliği kapama seçeneği olsa.
Ghost86
Ghost86 4.09.2022 00:16
14:03 Açık dünya bir oyunda rpg öğeleri gerekli arkadaşım asıl senin gereksiz demen saçma. Ac serisinin özü dediğin oyun kaç yıl öncesinin oyun dinamiklerinde kaldı. Hiçbir şey aynı kalmaz, değişim geçirir. Kaldı ki Acnin değişim geçirip rpg öğeleri kazanması oyuna seviye atlattı resmen. Yoksa günümüzde aynı dinamiklerle yapılan oyun, platform macera oyunu olmaktan öteye geçemezdi. Değişim gerekliydi ve rpg öğeleri, seçimler katmak oyuna en yakışan en geliştiren değişim oldu. Ayrıca suikastçi kimliğine büründüğün bir oyunda 6-12 yaş arası çocuklara yönelik oyunmuş gibi tepeden kuşla hedefleri işaretleyerek aramadan taramadan keşif yapmadan kendi çabaların dışında oyunun; bak hedefin burada hadi git şimdi onu al demesini savunman da ayrı bir saçmalık. Hedefini ararken onu en sessiz ve kısa yoldan öldürmenin ruhu bir suikastçi için oyunun sana gösterdiği işaretlerden ibaret değildir. Gerekirse bir suikastçi gibi bölgeye gizlice girer, etrafı gizlice araştırır, hedefini bulur onu sessizce takip eder ve onu en kısa en etkili yoldan nasıl ortadan kaldırırım diye tıpkı yönlendirdiğin suikastçi gibi düşünerek hareket edersin. Ama sen diyorsun ki bu saçmalık, oyunun bana işaret koyması benim de gidip o hedefi elimle koymuşum gibi bulup yok etmem Assassin ruhuna uygun?? Sana bir şey diyeyim mi asıl saçma olan şey bu işte :D Senin gibi oyunun ruhundan kendi çabasıyla bir şeyleri keşfetmek başarmak ya da yön vermek olgusundan habersiz oyuncular yüzünden bugün oyunlar bu kadar basit ve tekdüze. Bi de kalkmış rpg öğelerine laf ediyor yaa. Rpg öğeleri gereksizmiş :D Asıl senin bu yorumun baştan aşağı gereksiz.
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2022 17:44
seçim yapabileceğin oyun değil bu, animus makinesinden atalarını canlandırıyorsun aslında hiç özgürlük tanımamaları lazım altair yada ezio oyunlarında sivilleri öldürünce mesela kısıtlıyordu altair-ezio sivilleri öldürmezdi diye yada bazı durumlarda map i kısıtlıyordu gidersen eşleştirme bozuluyordu
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2022 14:03
Yorum baştan aşağı saçma ibarelerle dolu. RPG AC serisinin temelini uygun değil bir kere. Dediğin RPG ögeleride baya gereksiz oraya hiç girmiyorum. Eagle Vision'a gelince devasa bir kalede herkes senin gibi düşünmüyor. Kısa yoldan düşmanı öldürüp yeni bölüme geçme şansımız var.
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2022 12:43
Assasins creed Witcher serisine özendi ama Witcher bu işi sevdiriyordu. Assasins creed rpg öğelerinde beni baydı resmen! Suikastçı oyunu rpg ve level sistemine döndü. Bu dönüşle özünü kaybetti..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2022 19:07
PLEASE Turkish ???? subtitle dear Ubisoft. Lütfen sayın Merlin mavi tikli hesaplardan yazın bu talepleri iletmekten bişey kaybetmeyiz
Mejnun
Mejnun 3.09.2022 20:00
Doğru canım Türk dilimde oynamak istiyorum filhakika
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Mirage resmi olarak duyuruldu
İlginizi Çekebilir