Assassin's Creed Valhalla bir hafta erken çıkıyor

Alparslan Gürlek 10.09.2020 - 09:59
Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla için çıkış tarihini bir hafta öncesine çekmeye karar verdi. Kararın arkasında ise güçlü rakip Cyberpunk 2077 yatıyor.

Assassin's Creed Valhalla, Xbox Series X ve Xbox Series S duyurularından sonra yeni bir çıkış tarihine sahip. İlk etapta 17 Kasım tarihinde piyasaya sürülmesi planlanan oyun yeni nesil konsolların çıkış tarihinin duyurulmasıyla bir hafta öne çekildi. Bunun kesinlikle haklı sebepleri var.

Ubisoft Assassin's Creed Valhalla için stratejik bir tarih değişikliği yaptı

Assassin's Creed Valhalla, başlangıçta 17 Kasım olan çıkış tarihini Xbox Series X ve Series S konsollarının çıkış tarihini 10 Kasım 2020'ye çekmiş durumda. Rakiplerinin kendisine gölge düşürmesinden korkmuş olacak ki Ubisoft, böyle akılcı bir karara imza attı. Ayrıca çıkış tarihini yeni nesil konsolların çıkışıyla aynı güne denk getirerek büyük bir dalgaya doğru yüzen bir sörfçü edasıyla hayranlarına doğru ilerliyor.

Assassin's Creed Valhalla bir hafta erken çıkıyor

Ubisoft'un bu kararı almasındaki en güçlü unsur, kendisinden "Avrupa'nın en değerli şirketi" başlığını da alan CD Projekt RED'in Cyberpunk 2077'si olmalı. Cyberpunk 2077'de 19 Kasım 2020'de çıkıyor. Valhalla'nın 17 Kasım tarihinde çıkmış olduğunu düşünürsek gözler çok fazla oyunun üstünde kalamadan yıllarca beklenen RPG oyunu Cyberpunk çıkacak, böylece popülerliği 2 gün süren Valhalla rakibinin gölgesinde kalacaktı. Çıkış tarihini bir hafta geriye almaları ise Assassin's Creed Valhalla'nın bir hafta daha gözler önünde kalmasını sağlayacaktır. Assassin's Creed Valhalla için yayınladığımız oynanış videosunu hemen alt taraftan izleyebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla geliştirme sürecindeyken bir yığın sorun ile meşguldü. Önce COVID-19 salgınının dünya genelinde uzaktan çalışma zorunluluğu getirmesi, ardından şirket içi cinsel istismarla suçlanan yöneticiler Ubisoft'u içine kapanıp sorunlarını çözmeye itti. Hatta öyle ki, başlatılan soruşturmalar sonucu oyunun yaratıcı yönetmeni şirketten kovuldu. Yalnızca Ashraf Ismail değil, şirketin birçok üst düzey yöneticisi de bu suçlamalar sonucu istifa etti ya da işten atıldı. Şirketteki yaprak dökümü sürerken Valhalla'nın çıkış tarihi duyuruldu. Devamında şirket, Cyberpunk 2077'nin gölgesinde kalmamak için olacak ki, çıkış tarihini de bir hafta ileriye aldı. Dönüp toplama bakınca, oyun için endişelenmeli miyiz? Bazı soru işaretleri oluşuyor. Bitmemiş ya da hataları olan bir oyun ile karşımıza gelecekler mi? Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda tartışalım.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 23:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 10:19
bu oyunu, assasins creed ismini kullanmadan sadece valhalla diye çıkarsalardı alıp oynardım.. Ortaçağ tapınakçılar arasında ezio ile altair le ben bu oyunu sevdim. İskandinavya vikinglerin içinde suikastçıların ne işi var abicim?? ha gelecek oyunu söyleyeyim uzayda geçen bir AC oyunu yapılıyor.
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2020 02:55
Tapınakçı ve Suikastçi tayfayı niye sınırlıyorsun ki? Dünya'yı şekillendiren 2 örgüt bunlar. At gözlüğünü çıkar.
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 13:55
Ben ortamı ve dünyası için oynuyacam viking temasını seviyorum ki bu serinin zaten desmondın ölümüyle bitmesi gerekiyordu ama brotherhood ve revalationdan bu serinin uzatıldıkça uzatılmaya meyilli oldukları belliydi hala 2. oyunum finalini harcadıkları için kızgınım ubiye
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 22:52
Valhallaha mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 20:39
Hhshshsh noluyo lan. Ubisoft bey napıyorsunuz acaba.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 14:54
ubisoft kendisinin ne mal olduğunu iyi biliyor
korkmakta haklıda torrent sitelerinin çoğunda oyuncuların çekinmeden indirdiği oyunlara sahip
neden boşuna bu ucuz yapıma para verelim tartışması içindeler dilerim ubisoft bizi yanıltırda
oyunu satın alır büyük bir keyifle oynarız
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 14:39
Yine çizgi-film' grafikler anime animasyonlar plastik kaplamalı çevre düzenlemeleri budaha nereye kadar böyle devam edecek,,,ps5 ve Series X 'ten bize fayda yok pc'dende aynı şekil 3090ekran kartları çıkıyo yine çizgi-film dünyasında koştur babam koştur parayı onlar kazansın cefasını biz olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Assassin's Creed Valhalla bir hafta erken çıkıyor
İlginizi Çekebilir