Asura's Wrath

Uğur Nayır 9.07.2011 - 09:42
Öfke ile kalkan Asura ise, herkesi döver!

İntikam soğuk yenen bir yemektir sözü sıcağı sıcağına değil de, biraz daha zaman sonra, daha planlı ve soğukkanlı hareket etmeyi söyler. Kurbana son vuruşu yapmak için biraz beklemek gereklidir. Öfkeyle hemen harekete geçmek iyi sonuçlara sebep olmayabiliyor. Bunu Asura’ya bir türlü anlatamıyoruz, öfkesi hiç dinmiyor ve bu ona daha da çok güç veriyor.

Düşmüş bir yarı tanrı!

Capcom ve CyberConnect2’nin son projesi oyuncuların bir hayli dikkatini çekecek türden. Aksiyonu bol, hikayesi de derinlemesine işleyecek gözüküyor, yapılan açıklamalar da bu yönlerde seyrediyor. Yapım Asya mitolojisini, bilim kurgu ile harmanlıyor. Too Human’da da buna benzer bir senaryo vardı. İskandinav Mitolojisi’ni sibernetik teknolojiyle karıştırmışlar ve ilginç bir senaryo ortaya çıkarmışlardı. Düşmüş yarı tanrı Asura, diğer tanrılar tarafından ihanete uğruyor ve güçleri elinden alınıyor. Bu adaletsizlik karşısında Asura çok acı çekmiş ve içi intikamla dolmuştur. Seven Deities, Asura’nın kızı Mithra’yı zorla alıkoymuştur. Kahramanımız hem intikamını almalı, hem de tanrıların elinden kızını kurtarmalıdır. Bu yolda ona en çok güç veren ise öfkesidir. Öfkesi ona düşmanlarına karşı avantaj sağlar…

Hikaye havadan bakılınca klasik duruyor, aslında öyle değil! İşin mitolojik boyutu ve unsurları eklediğinizde dramatik ve ağır bir senaryo işlenecek. Zaten yapımcılar da bunu her seferinde belirtiyor. Oynanışta ise aksiyon ön planda. Yumruklarımızla düşmanlarımızı yere sereceğiz, hatta üstlerine ateş bile edebileceğiz. Oynanış sinematik sekanslar da bile devam edecek. Seviye atlayıp, yeni yetenekler kazandığınız aksiyon oyunlarını bir tarafa bırakın. Asura’nın dövüş stili hikayeye ve öfkesine göre şekillenecek, form değiştirebilecek. Mesela çok sinirlendiğinde altı kollu hale bürünecek. Bu bize avantaj sağlayacak, ancak diğer bir nokta daha var. Dayak yediğiniz de bu kolları da kaybedebilirsiniz.

Estetik ön planda

Düşmanlarımız arasında ise eşsiz rakipler, Dünya boyunda büyük boss’lar yer alacak. Mesela Asura’nın yayınlanan videosunda karşılaştığı rakiplerden biri böyleydi. En başta düşmanı normal boyuttaydı, daha sonra dev gibi oldu. Asura gene hakkından geldi ve onu uzaya kadar fırlattı, ancak rakibi burada asıl gücünü gösterip, Dünya kadar bir boyuta erişti. Bundan sonrasında kocaman parmağını yeryüzüne uzatıp, Asura’yı ezmeye çalıştı, ancak kahramanımız onu büyük bir patlamayla öldürmeyi başardı. Mesela bu dövüşte demin bahsettiğim Asura’nın öfkesi devreye girmişti.

Unreal Engine 3 ile hazırlanan yapımın kendine ait bir estetikliği var. Genel olarak stilist sahibi ve sinematiksel olacak. Yapım animelerdeki tadı ve hissi verecek ki, zaten yapımcı takımında aslında yapmak istediği bu. Hajime No Ippo, Fist of the North Star, Berserk gibi harika animeleri alın, hatta üstüne biraz daha ekleyin ve bunların oynanabildiğini düşünün. İşte hepsinin toplamı Asura’s Wrath’ın kendisi olacak. Yapımcı koltuğundaki CyberConnect2 hiç de yabana atılacak bir firma değil. Naruto ve .hack serilerinden tanırsınız. Tecrübeli bir ekip ve ne yaptıklarını biliyorlar. Asura’s Wrath genel olarak başarılı olacak gibi duruyor. X360 ve PS3 için hazırlanan yapımın ise çıkış tarihi şimdilik muallak.

Yorumlar 32
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asura's Wrath
İlginizi Çekebilir