1/11

Asus HD 6870 DirectCU

Tolga Cem Küçükyılmaz 24.12.2010 - 15:39
Asus'un overclock canavarını inceliyoruz

AMD'nin Ekim ayında piyasaya sunduğu HD 6800 serisi, üreticilerin ve tüketicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Tüketicilerin ilgisini fiyat-performans alanında çekerken, üreticiler de kartlardaki potansiyeli maksimum seviyeye çıkartmaya uğraşıyor.

Asus, HD 6870 Direct CU modeliyle, 6870'i daha bir çekici hale getiriyor. AMD'nin referans HD 6870 çözümü yerine, Asus kendi PCB tasarımını, standart modele göre daha dayanıklı mosfet'ler ve kapasitörler kullanarak geliştirmiş. Özellikle overclock yapanların işine çok yarayacak. Hazır overclock ( hızaşırtma ) demişken, HD6870 DirectCU'daki soğutucudan bahsetmemek olmaz.
 
3 tane ısı iletim borulu soğutucuda, geniş alimünyum yapraklar göze çarpıyor. Ekran kartının arkasında da alimünyum plaka bulunuyor. Soğutucuda bulunan geniş yapraklı fan, hem serinlik hemde sessizlik sağlıyor. Ayrıca Asus HD 6870 DirectCU modeli, 915 Mhz GPU frekansı ile geliyor. Standart HD 6870'e göre 15 Mhz daha hızlı.

Kartın kutusunu açtığınızda içinden bir kutu daha çıkıyor. Burada kutu içeriğinde gelen malzemeler var. Kutuyu açalım, içeriğine bakalım.

Kutu içeriğinde;
- DVI VGA dönüştürücü
- DVI HDMI dönüştürücü
- 6 PIN PCI-E güç çevirici
- Kurulum CD'si ve Program CD'si
- Crossfire köprüsü bulunmakta.