Asus ZenBook S incelemesi

Kaan Bolat 11.12.2018 - 13:48
Oldukça hafif ve fazlasıyla ince

Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen Computex fuarında tanıtılan ve bütün fuar boyunca göze çarpan ürünlerden biri, Asus ZenBook S UX391U oldu. Asus’un Zenbook serisinin üyelerinden biri olan Asus ZenBook S UX391U, hem kalite anlamında hem de işçilik anlamında harika gözüküyor. İnceliği, zarifliği ve hafifliğiyle birçok kişinin imrenerek baktığı Asus’un bu yeni bilgisayarı, piyasada adeta rekabetin tekrardan canlanmasına neden olacak gibi gözüküyor. Asus’un yeni bilgisayarı, inceliği ile Apple’ın uzun bir süredir alternatifsiz ürünü, MacBook Air’e rakip olmuş durumda.Özellik anlamında MacBook Air’den performans tarafında üstün gözüken, Asus Zenbook S’e gelin biraz daha yakından bakalım.


Asus ZenBook S UX391U, tasarım tarafında şu ana kadar gördüğüm en ince ve en kaliteli malzemeyle yapılmış bilgisayarlardan biri. 13 inç boyutunda olan Asus’un bu yeni bilgisayarı ekran tasarımında ince çerçevelere sahip. Ayrıca 12.9 milimetrelik inceliği ve 1018 gram ağırlığı ile dünyanın en ince dizüstü bilgisayarlarından biri olmakta. Son yıllarda çıkan birçok telefonda gördüğümüz ince çerçeveli ekran modası, Laptoplara da sıçramış durumda. Normalde 13 inç olan Asus ZenBook S UX391U’nun ekranı, ince çerçevesi sayesinde 13.3 inçlik daha büyük bir ekran sunmakta.


Asus ZenBook S UX391U incelemesi

Ekran tarafında 4K ve Full HD olarak iki seçenekten birini sunan Asus’un, bu alanda da kullanıcılarını alternatifsiz bırakmamış. Bizim elimizde bulunana model Full HD çözünürlüğünde, yansıtmasız bir panel ve LED arka aydınlatma teknolojisini kullanıyor. Ekranın renk canlılığı oldukça doğal ve siyah renk derinliğini de başarılı. Eğer uzun yolculuklarda film açıp izlemek isterseniz, sizi fazlasıyla tatmin edeceğini de belirtelim. ZenBook S UX391U alt tarafında yer alan ve menteşeyi kaldırdığınızda öne doğru eğilen iki adet hoparlör bulunmakta. Bunların ses seviyesi ince bir bilgisayar için hiç fena değil. Ancak muadil ürünlerde olduğu gibi yüksek seste tınlama olduğunu belirtelim. Asus ZenBook S ’in en sevdiğim taraflarından biri de klavyesi oldu. Arka aydınlatması, tuşlar arasındaki nizami boşluklar ve her bastığınızda derin ve yumuşak bir hassasiyet verdiğini belirtelim. Klavyenin hemen altında yer alan Touchpad’de oldukça iyi bir iş çıkartıyor. Ayrıca Touchpad hemen sağ üst köşesinde yer alan parmak izi tarayıcısı sayesinde, bilgisayarınızı daha güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Asus ZenBook S UX391U incelemesi


Asus ZenBook S UX391U’un göze çarpan kısımlarından biri de menteşe yapısı. Bilgisayarı açıp kullanmaya başladığınız anda menteşe sayesinde, düz olarak değil arka kısmı biraz daha havada duracak şekilde duruyor. Bu boşluk aslında 5.5 derecelik bir açı sağlıyor ki buda bilgisayarın kolayca serin kalmasına neden oluyor. Asus Zenbook S USB Portları bakımından fazla zengin değil. Bunun en büyük nedeni elbette bilgisayarın çok ince bir yapıda olması. Bilgisayarın üzerinde ise 3 adet USB-C yer alıyor. Bunlardan bir tanesi Thunderbolt 3. Asus bilgisayarın yanında ayrıca bir adet adaptör veriyor. Bu sayede bilgisayarda USB-C, USB-A ve HDMI portlarına sahip oluyoruz. Pil kısmında ise Asus ZenBook S bizleri tatmin etmeyi başardı. Normal çalışma ortamında 9 saat civarında bir pil süresi bizlere sunarken, bilgisayarı zorladığımızda ise 7 saat civarında çalışmakta. Ayrıca telefon şarjından biraz daha büyük olan adaptörü sayesinde 1 saat içerisinde yüzde 60 oranında dolmakta.

Asus ZenBook S UX391U incelemesi


Asus ZenBook S UX391U Performans testi

Asus ZenBook S UX391U bileşenlerine gelecek olursak işlemci tarafında Intel Core i7-8550U yer almakta. Bu işlemci 4 çekirdek ve 8 izlekten oluşuyor. İşlemci çekirdekleri standart haldeyken 1.80 GHz olarak çalışırken, Intel’in Turbo Boost Teknolojisi sayesinde frekans hızını 4.00 GHz’ye kadar yükselmekte. Ekran kartı tarafında ise içerisinde ne yazık ki her hangi bir harici ekran kartı bulunmuyor. Bunun nedeni elbette bu bilgisayarın oyuncu odaklı olamaması. ZenBook S’in içerisinde Intel’in işlemcisinin üzerinde bulunana UHD Graphics 620 entegre olarak geliyor. Ram tarafında 16 GB 2133MHz RAM ve depolama tarafında ise 512GB boyutunda bir SSD ile geliyor. Her zaman yaptığımız gibi Asus ZenBook S UX391U ile de işlemci, ekran kartı ve SSD testleri yaptık.

CineBench R15

İşlemci ve ekran kartı odaklı bir test olan CineBench'te ROG Strix GL12’nin 8550U tek çekirdekte 1279, çoklu çekirdek testinde ise 486 puan almakta. Ekran kartı odaklı testinde ise İntel UHD Graphics 620’nin, OpenGL performansında 51.71 FPS almayı başardı.

Asus ZenBook S UX391U incelemesi


AS SSD Benchmark

Bilgisayarda yer 512GB boyutundaki Samsung CXY7501Q’nun, AS SSD Benchmark testinde yazmada 1448, okumada ise 1628 puan almayı başardı. Ortalaması ise 3878.

Asus ZenBook S UX391U incelemesi


CrystalDiskMark

Bu seferki SSD testimiz ise daha detaylı. CrystalDiskMark üzerinden yaptığımız testte sıralı yazma da 1570.8, sıralı okumada ise 3148.1 yer almakta.

Asus ZenBook S UX391U incelemesi

Asus ZenBook S UX391U bizleri fazlasıyla tatmin etmiş durumda. Genellikle çalışma hayatınız hareket halindeyse ve bilgisayarınızı yanınızdan ayırmamanız lazımsa Asus ZenBook S UX391U sizin ilk tercihlerinizden biri olabilir.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2018 08:14
Güzel inceleme olmuş detaylı baya. Ama ben bu pc 11 bln tl vermem açıkçası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2018 01:11
10bin TL
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asus ZenBook S UX391U incelemesi
İlginizi Çekebilir