Atari'nin yeni konsolu çok yakında ön siparişe sunulacak

Murat Boran 2.04.2018 - 11:51
Oyun dünyasının yeni konsolu nasıl olacak?

Geçtiğimiz yıl Atari tarafından ön tanıtımı yapılan AtariBox için yeni haberler ortaya çıkmaya devam ediyor. Daha önce sizlerle gelişmelerini paylaştığımız AtariBox’a dair yaşanan ertelemeler ve değişikliklerin ardından nihayet yeni bir konsolun Atari VCS olacağı belirtilmişti.

Atari VCS nasıl olacak?

Yabancı basın tarafından yapılan paylaşımlar, Atari VCS ile Nintendo’nun popüler NES ve SNES konsolları ile benzerlikleri ortaya koyuyor. Tasarımın 1977’de çıkarılan orijinal Atari 2600 ‘den ilham alındığı ise gözlerden kaçmadı. Atari VCS’in klâsik atari oyunlarını oynatmanın yanı sıra, modern PC oyunlarını da oynatabilmesi, oyun tutkunlarının en büyük beklentileri arasında görülüyor. 

Atari’nin plânlarına göre Atari VCS’in aslında geçtiğimiz Aralık ayında ön siparişe sunulması gerekiyordu. Fakat yaşanan olumsuzluklar nedeniyle şirket bu plânlarını biraz geri plâna atmış görünüyor. Biz, şu anda kesin olarak Atari VCS’in ne zaman piyasaya çıkacağını bilmesek de yabancı basına göre içinde bulunduğumuz Nisan 2018 döneminde ön sipariş tarihi açıklanacak. 

Sizce Atari VCS, PC oyunları ve retro Atari oyunlarını bir arada yürütme konusunda başarılı olabilir mi? Fikirlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2018 12:24
Modern PC oyunları derken hangi zaman aralığındaki oyunları kapsıyor? Mesela Witcher 3'ü oynatabilecek mi? Aklımda deli sorular :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2018 12:19
Eski Atari oyunlarını Windows ya da Linux üzerinden emülatörden oynatacaksa kalsın. Onu zaten yapıyoruz. Ama eski akrtuş ya dadisketleri takıp oynayabileceksek, yanında modern oyunlarıda oynayabileceksek alınır bak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Atari'nin yeni konsolu çok yakında ön siparişe sunulacak
İlginizi Çekebilir