Baldur’s Gate 3’ün Birden Çok Diski Olabilir

İlkay Eren Kartal 1.03.2024 - 21:52
2023’ün ödüllü izometrik RPG’si Baldur’s Gate 3’ün Xbox için fiziksel kopyaları 3 ya da 4 diskten oluşabilir.

2023 Game Awards’ta yılın oyunu seçilen Baldur’s Gate 3 hâlihazırda bir fiziksel disk yahut kopyaya sahip değil. 

Baldur's Gate 3'ün Fiziksel Sürümü Çoklu Diskli Olacak

Larian yayın yönetmeni Micheal Douse konu ile alakalı tweet’inde oyunun Xbox fiziksel versiyonunun üç ya da dört diskten oluşabileceğini belirtti.

 Kotaku’ya verdiği bir beyanda ise oyunun en az 3 diskten oluşacağını ve 4 bile olabileceğini belirtmişti. Douse bunu eğlenceli bir problem olarak görüyor ve dert etmiyor. Esas planlarının ise oyunun mega indirme boyutlarına maruz kalmadan disk üstünden kolayca oynanabilmesi olduğunu da belirtti.

Oyunlar konsollara karşıdan indirme ile yüklenmeden önce Final Fantasy VII gibi oyunlar, oyun boyunca değiştirebileceğiniz birden fazla diske sahipti. İlk disk kurulumu gerçekleştirdikten sonra diğer diskler sadece veri taşıma görevi üstleniyordu. Günümüz oyunlarının hızla büyüyen boyutlarını düşündüğümüzde firma bunu nasıl tasarlayacak açıkçası merak konusu. 

Ayrıca Final Fantasy VII Rebirth’te Japonya’da oyunun disklere yanlış basılması sonucu oyuncuların sorunlarla karşılaştığını da belirtelim. Umarız ödüllü oyunumuz Baldur’s Gate 3 için aynısı yaşanmaz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 02:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur’s Gate 3’ün Birden Çok Diski Olabilir
İlginizi Çekebilir