Baldur's Gate: Enhanced Edition'da bizleri neler bekliyor?

Murat Halilbeyoğlu 16.03.2012 - 17:15
Üçüncü oyun gelecek mi?
Sonunda geri sayım bitti ve baldursgate.com sitesinin sırrı ortaya çıktı. Bu süre boyunca ben ve pek çok kişi "Bir üçüncü oyun gelir mi?" diye düşünmedik değil ancak kişisel olarak yeni nesil bir Baldur's Gate'in gelmesinden de biraz korkuyordum. Sonuçta 12-13 sene önceki o iki oyunun tadı o kendine has görselliğinde ve atmosferinde yatıyor.

Baldur's Gate: Enhanced Edition'da bizleri neler bekliyor?
Dün gece sizlere bu yeni sitenin ne amaçla açıldığını anlatan bir haber yaptık. Buna göre bu yaz içinde Baldur's Gate I ve II'nin "Enhanced" versiyonu geliyor. Peki nedir bu "Enhanced" versiyon?

Buna geliştirilmiş versiyon diyebiliriz. Şu sıralar nisan ayında çıkacak Witcher 2 Xbox versiyonunu ele alın mesela. İçerisinde klasik oyun olduğu gibi yeni içerikler de bulunacak.

Peki Baldur's Gate: Enhanced Edition tam olarak neler sunulacak bizlere?

Her şeyden önce yeni motor, yeni nesil grafik olayını unutun. Nitekim oyun tıpkı orijinali gibi 2D, izometrik Infinity Engine motoru ile gelecek. Elbette bu motorun güncellenip ve elden geçirilmiş bir versiyonu olacak ancak Diablo 2 ile 3 arasındaki fark kadar bir fark yaşamayacağımızı söyleyebiliriz. Bu motoru daha önce de Planscape ve Icewind Dale serisinde de görmüştük.
İlk oyunun yanı sıra Tales of Sword Coast'da aynı niteliklerle bizlere sunulacak.

Yeni versiyonlar da tıpkı eskileri gibi 2nd Edition D&D sistemi üzerine kurulacak.Oyunun arayüzünda ufak değşiklikler ve düzenlemeler olacak. Firma yen karakterler için yeni ses kayıtları alacak ancak kayılar tıpkı eski oyunlardaki gibi belli içerikler için geçerli olacak. Yani 10 cümlelik bir yazıda karakter sesi sadece bir iki cümleyi seslendirecek.

Oster ve ekibi yeni versiyonları mod dostu olacak şekilde ayarlayacaklar, böylece oyunu modlamak isteyenler rahatça kullanabilecek. Oster, modların ne kadar önemli olduğunu ve gerek eski gerek ileride çıkacak modlara çok önem verdiğini belirtti. Öte yandan eski oyunlardaki karakterlerimizi bu yeni versiyona aktarabileceğiz.

Baldur's Gate: Enhanced Edition'da bizleri neler bekliyor?
Öte yandan enhanced versiyon her ne kadar Beamdog/Overhaul Games tarafından duyurulmuş olsa da belli ki Trent Oster eski ekibi geri toplamış. Nitekim orijinal oyunu yapan ekipten çoğu isim bu proje için geri gelmiş.  

Oster bu konu hakkında "İlk oyunda çalışan ekibin birkaç üyesini yanımıza aldı. Oyunun kodları epey bir süredir bizdeydi zaten" demiş.

"Bunun üzerinde bir süredir çalışıyorduk. Bütün gerekli isimleri bir araya getirip anlaşmayı yapmak bir yılımı aldı."

Bütün bu bahsettiklerimiz Baldur's Gate II ve müthiş sagayı sonlandıran Throne of Bhaal için de geçerli.

Fakat en büyük haber ise bu toplanan ekibin bir de Baldur's Gate 3'ü yapma planlarının olması.
Nitekim Oster başka bir tweetinde "Baldur's Gate 3'ü de yapmak istiyoruz. Zaten Enhanced Edition büyük planın sadece bir parçası" dedi.

Baldur's Gate: Enhanced Edition'da bizleri neler bekliyor?
Yeni versiyon 2012'nin yazında gelecek ve bizlerde umutla bekleyip zevkle oynayacağız. Oyunun PC versiyonu Beamdog üzerinden gelecek. Diğer platformlara çıkıp çıkmayacağı ise site üzerinden duyurulacak.

Bu arada yeni versiyonun ekran görüntüleri önümüzdeki hafta yayınlanmaya başlayacak.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 16:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
Baldur's Gate: Enhanced Edition'da bizleri neler bekliyor?
İlginizi Çekebilir