1/4

Batman'deki düşmanları canlandıran en ünlü isimler

Mahmut Saral 17.10.2011 - 12:53
Batman'de hem ünlü, hem de kötü karakterler!
Batman: Arkham City -PS3 İncelemesi
Batman: Arkham City - X360 İncelemesi
Batman: Arkham Asylum'un kaynağı nedir?
Batman: Arkham City başlıyor! Çıkış Videosu
Geçmişten günümüze Batman filmleri
Batman: Arkham City için ne dediler?
Batman'deki güzel kadınlar!
Batman'deki düşmanları canlandıran en ünlü isimler

Bob Kane tarafından tasarlanan Batman, uzun yıllardır hem çizgi roman, hem sinema, hem de oyun sektöründe fırtınalar estirmeye devam ediyor. Rocksteady Games'in geliştirdiği en yeni Batman oyunu Arkham City de bu fırtınayı da kasırgaya dönüştüreceğe benziyor. Tabii ki her Batman macerasında, akılda kalıcı birçok karakterler karşılaştık. Kimi gücü, kimi karizması, kimisi de gücüyle ön plana çıktı. Haliyle bu karakterleri sinema perdesinde canlandıran isimler de oldukça dikkat çekici isimlerdi. İşte onlardan bazıları

Buz Adam (Mr. Freeze) Arnold Schwarzenegger - Batman ve Robin

Terminator ve Conan gibi film serileriyle ünlenen eski dünya vücut şampiyonu Arnold Schwarzenegger, belki de Terminator 1'den bu yana ilk kez kötü adam rolünde karşımıza çıkıyordu. Karısını tekrar hayata döndürmek için sürekli deneyler yapan, ama kontrolü kaybetmesiyle kötülüğün esiri olan Buz Adam, tüm Gotham'ı, ardından da tüm dünyayı buzla kaplamayı planlıyordu. Schwarzenegger'ın, bu filmde rol olmak için Batman rolünü oynayan George Clooney'den bile daha fazla para aldığı söyleniyor.

Batman'deki düşmanları canlandıran en ünlü isimler
Bilmececi (The Riddler) Jim Carrey - Batman Daima

Hollywood'un gördüğü en yetenekli komedi aktörlerinden olan Jim Carrey'i hafızalara kazıtan ilk önemli roldü belki de Bilmececi. Sİnir bozucu giyim tarzı, davranışları ve konuşmalarıyla her zaman izleyiciyi etkilemeyi beceren The Riddler, bir türlü Batman'i öldüremediği için de üzüntüsünü dile getirmeyi ihmal etmiyordu. Jim Carrey, Batman ile kariyerinde önemli bir basamak çıkmış oldu.

Batman'deki düşmanları canlandıran en ünlü isimler