Battlefield 2042 İnceleme

Tayfun Kumaş 16.12.2021 - 11:50
Battlefield 2042 İnceleme içeriğimizde oyunun genel hatlarına, sahip olduğu özelliklere ve nerede yanlış yapıldığına değiniyoruz.
Platformlar PC, PlayStation 4, PlayStation 5, XBox One, Xbox Series X
Battlefield 2042 İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı DICE - EA Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: First Person Shooter
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 65
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%72
Artılar + Yakın gelecek teması
+ Doğal afetlerin işlenişi
+ Frostbite’ın sunduğu grafikler
+ Gelecek vaat eden Battlefield Portal özelliği
Eksiler - Oyuncuları ücretsiz olarak QA Tester olarak kullanmaları
- Kötü optimizasyon ve buglar
- Yeni nesil oyun yerine yeni nesil sıkıntılar
- Skor tabelası yok
- Sınıf sistemi yok

Game of Thrones, Dexter, House of Cards ve belki de çoğu kitleye göre Lost dizisi. Dönemin en popüler ve hatta her bölümü bugünden kült olmasına rağmen finali berbat bir şekilde bitirip, izleyicilerini hayal kırıklığına uğratan dizilerdi. Bunun etkisi çoğu hayran kitlesinde ise senelerce sürmüştü. Battlefield 2042’de maalesef böyle bir hayal kırıklığı ile hayatımızdaki yerini aldı.

Covid-19 etkisi midir bilinmez fakat 2020’nin başlarından itibaren hangi oyunu yücelttiysek ve beklediysek, bizi hayal kırıklığına sokmakta eksik kalmadılar. Tek başarılı oldukları konu da bu oldu. Önce Cyberpunk 2077 ile bu durumu yaşadık, ardından da bugüne kadar ciddi hatalarla karşımıza çıkmayan Rockstar Games’in GTA Trilogy: The Definitive Edition’u da güvendiğimiz dağlara kar yağdırmayı başardı (En az o ilk sürümde göz alan yağmur efekti kadar). En son da bu kervana Battlefield 2042 katıldı (Eksik kalsaydın keşke).

Battlefield 2042 inceleme

Battlefield 2042 İnceleme

Dahice seçilmiş bir yakın gelecek teması!

Askeri teknolojilerin ve ekipmanların Darpa’nın ve Boston Dynamics’in icat ettiği ve test aşamalarını şaşkınlıkla izlediğimiz robotlarla, cybernetics teknolojilerle karşımıza çıkarken ve bunu günden güne internet ortamında daha yaygın şekilde görür hale geldik. Diğer yandan da internetten sonraki en güçlü aşama olacak olan Metaverse ve Yapay Zeka (AI) teknolojilerine odaklanılmış durumda. 

Teknoloji hiç ummadığımız gibi Matrix, Terminator gibi gerçekleşmesi imkansız dediğimiz bilim kurgu yapımlarını bile hayatımıza sokarken, son iki oyundur bir önceki yüzyılın en önemli olaylarından biri olan birinci ve ikinci dünya savaşını konu alan seri, yeni nesilde hem modern savaşlara, hem de ileri askeri teknolojinin yer aldığı yakın geleceğe odaklanmış durumda. 

Battlefield serisinin seneler önce piyasadaki yerini alan Battlefield 2142’nin gelmiş geçmiş en iyi oyunlarından olduğunu göze alacak olursak ve bu oyunun da tam bir yüzyıl öncesini konu aldığını düşünecek olursak; Battlefield 2042 için gerçekten dahice bir karar verilmiş bir tema seçeneği karşımıza çıkıyor. Özellikle bugün test aşamasında olan birçok askeri ekipmanı normal bir şekilde kullanırken, çevrede etkileşimde olduğumuz elektrikli araçlar, güneş panelleri ve daha modern bir şehirleşme bir nevi gelecekten bize göz kırpıyor. Bunlar oyunu oynarken pek dikkat etmediğimiz fakat ince düşünülmüş detaylar aslında. Bu oyunun tartışmasız en iyi kısımlarından biri bence.

Battlefield 2042 İnceleme

İşte Battlefield 2042

Battlefield 2042, tamamen Online/Multiplayer odaklı bir oyun. Oyunda ne yazık ki Single bir oyun modu bulunmuyor. Bu benim gibi hikaye modu sevenler için gerçekten üzücü bir durum. Yine de oyunun Multiplayer modundaki ilerleyişinde sürpriz bir şekilde karşımıza bazı karakterler çıkıyor. Bu karakterler ise Battlefield 4’ten hatırladığımız karakterleri, oyunun ilerleyen gidişatına göre bazı olay döngülerini anlatmasına sebep oluyor. Sene 2042 olduğundan dolayı biraz yaşlanmış haldeler ve başlangıçta araya iki oyun girdiği için farketmek çok zor olabiliyor. Bir nevi hikaye anlatımı da hafiften var diyebilirim. Tüm bunlara rağmen karakterler arasındaki bu gelişmeleri, normal Single modda görmek daha iyi olurdu. Call of Duty serisine kıyasla, Battlefield’ın hikaye işleyişi biraz sönük olsa da, gayet geçerli bir şekilde bunu başarılı olarak sunuyorlardı. Özellikle Battlefield 1’de olduğu gibi.

Oyun, doğal olarak Frostbite Engine’in en güncel sürümünü kullandığından dolayı harika bir grafiklere sahip. Modellemeler, çizimler ve oyundaki haritaların tasarımı ve modernliği gerçekten güzel diyebilirim. Özellikle oyunda kullanılan renk paletleri Cyberpunk 2077 havası yaratıyor. Kısaca oyunun haritası, modellemeleri, sesleri, içeriği yani kısaca geri kalan her şey güzelce tasarlanmış. 

Battlefield 2042’de araçlara daha çok odaklanılmış. Bu konuda da DICE’dan öte Need for Speed serisinin yapımcısı olan Criterion Games ön plana çıkıyor. Böylelikle birçok aracı yönetmek zevkli hale gelmiş durumda. Oyun güzel tasarlanmış fakat bundan sonraki test aşaması ne yazık ki hiç yapılmamış gibi. Bu konuya yazının ilerleyen kısımlarında tekrar değineceğim.

Battlefield 2042 İnceleme
 

Battlefield 2042’de, üç temel ana mod bulunuyor. Bunlar All-Out Warfare, Hazard Zone ve gelecek vaat eden Battlefield Portal.

Battlefield 2042’nin en değerli ve oyunu oyun yapan teması All-Out Warfare. Bu mod, Conquest & Breakthrogh birleşimi bir mod olarak karşımıza çıkıyor ve bu moddaki Breakthrough, 64 kişilik (Eski nesil konsollarda 32) ekiplerin dört kişilik ekiplere ayrıldığını, biri saldırıp diğerinin savunmaya çalışırken; haritayı ele geçirmeyi amaçladığı basit bir mod. Bana kalırsa Battlefield 2042’deki en eğlenceli modun da sadece bu olduğunu söyleyebilirim.

Bu mod sırasında daha çok takım çalışması odaklı oynamanız gerekiyor. Tam da o an içerisinde düzgün bir iletişim ya da özgürlük ile takım çalışması yaparsanız, kadro dinamiğini de bu atılımlara karşı düzenlerseniz, daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Bazen hedef sektörlerdeki bayrakları ele geçirmek yerine, orayı savunur halde durmanız da diğer oyuncuların hedeflenen noktaları kısa sürede ele geçirmesi ve düşmanları oyalamak için güzel bir strateji kurmanıza olanak sağlıyor. Oyunun haritası gerçek anlamda geniş olduğundan dolayı, bu şekilde takım çalışması ile ilerlemekte fayda var. Ayrıca Conquest ile tüm haritayı açarak “Fast Travel” benzeri bir biçimde istediğiniz yere seyahat etmenize olanak sağlıyor. Bu genelde öldükten sonra yeniden oyuna girişte daha mümkün oluyor.

All-Out Warfare’de tamamen 128/64/32 gibi oyuncuların olması da gerekmiyor. Gerçek oyuncuların dışında botların da haritaya girişi ile daha kolay bir şekilde ilerleyiş fırsatı sağlıyorsunuz. Bu yüzden bol sayıda düşmanla karşılaşmazsanız da bu durum gözünüzü korkutmasın. Harita kaç oyuncuya kadar destekliyse tamamen dolu olabiliyor fakat dediğim gibi gerçek oyuncu dışındakiler bot olduğundan dolayı yapay zekaya karşı savaşmak da hemen sıradanlaşıyor. Bu durumun en iyi yanı ise hiçbir şekilde aksiyonun durmaması ve boş boş haritada gezmemeniz oluyor. Size bir şeyler yapabilme fırsatı tanıyor. All-Out Warfare modunda, uzman olduğunuz kısmı seçme konusunda size daha fazla özgürlük veriyor. Aslında burada sınıf olayı kalmış, bu yüzden özgürsünüz desem hiç de yalan olmaz. 

Battlefield 2042 İnceleme
 

All-Out Warfare, kalabalığa karışma yeteneği sunarken, Hazard Zone tamamen sıkı bir ekip oyunu vaat ediyor. Bu sefer dört kişilik bir ekiple, veri toplama ve bilgi sağlama üzerine odaklı bir göreviniz var. Bu sırada veriler toplanırken hayatta kalmanız size olabildiğinizde kredi sağlarken, çıkartma noktasına ulaşmak için verdiğiniz mücadele kadar da kredi kazanıyorsunuz fakat sınıf farkı olmamasından dolayı bu benim pekte umursadığım bir durum olmadı. Umarım gözümden kaçırdığım bir şey vardır da ben yanılıyor olurum. Yoksa çok boş bir oyun oynadığınızı hissettiriyor.

Yine de her şeye rağmen Hazard Zone modu eğlenceli ama zayıf bir mod. Sanki eklenmek isteyen bir şeyler eklenilmemiş ya da oyundan çıkarılmış gibi. Seneler önce bu hissiyatı Mafia II’de yaşadığımda, yine seneler sonra görmüştüm ki birçok görev ve özellik oyundan çıkarılmıştı. Bu konuda dejavu olduğumu söyleyebilirim. Yine de Battlefield 2042’nin Online odaklı bir oyun olduğunu düşünecek olursak, zamanla bunu gelecek updateler ile halledeceklerini düşünüyorum. 

Bu modda yine güzel bir kısım varsa, bazen sınıf ayrımının ortadan kalkması. Sistemimden kaynaklı bir durum mudur bilmiyorum fakat bu modda bazen sınıf ayrımı gördüm, bazen de sınıf ayrımı yapılmadığını gördüm. Sıfır krediyle ve basit bir silah sınıfı ile oyuna başlayarak topladığım verilere göre bazı silahlar açılırken, bazen hiç ummadığım silahlar tamamen açıktı ve kredi şartı da yoktu. Eğer bu durum oyunun kendine has özelliği değilse, ciddi anlamda büyük bir hatanın olduğunu söyleyebilirim. Yine de Hazard Zone modu yerine All-Out Warfare modunu oynamanızı tavsiye ederim.

 

Battlefield 2042 İnceleme

Oyunda en sevdiğim mod ya da özellik ise Battlefield Portal. Bu portal, Battlefield 1942, Batllefield 2042, Battlefield 2142, Battlefield 3, 4, 1, 5 ve Bad Company 2 gibi geçmişten günümüze pek çok Battlefield oyunundan haritalar, araçlar, sınıflar, silahlar bulunduruyor. Bu da kendi özel Battlefield sanal oyun deneyimlerinizi oluşturmanıza, keşfetmenize ve paylaşmanıza olanak tanıyor. Bir nevi harita tasarım programının Battlefield evreniyle birleşmesi gibi olanak. 

Crysis’teki Sandbox Editör gibi teknik bir şey düşünmeyin sakın. Kendi haritanızı sıfırdan oluşturamazsınız. Kendi kurallarınızı o haritaya işleyebilirsiniz. Ayrıca eski oyunlardan eklenilen haritaların Battlefield 2042 modernliğinde mekanik olarak iyileştirilmiş ve buna da kendi kurallarınız işleyince geçmişin tadını, gelecekte yaşıyorsunuz. Ayrıca bu haritalardaki orijinal müzik ve sesler aynen olduğu gibi kalıyor ve eski oyunlardaki bu güzel hissiyatı yaşıyorsunuz.

Her zaman için en sevilen haritayı, ciddi bir şekilde Battlefield 2042 havasında oluşturup oynamak yerine trollce kurallar koyarak da oynayabilirsiniz. Hatta YouTuberlar ve yayıncılar için bizzat düşünülmüş desem yalan olmaz ve bu konuda onlara bol bol malzeme çıkar. Bu nedenle Battlefield Portal; çok farklı bir Battlefield deneyimi sunuyor. Hatta bir sonraki oyunlarda ve ilerleyen yapımlarda büyük bir potansiyel sunacağına da beni inandırmış durumda.  

 

Battlefield 2042 İnceleme

Battlefield 2042’nin akla durgunluk veren noktası ise 128 kişilik bir haritaya sahip olmasıydı. Oyundaki haritalar gerçekten büyük ve her ortam ayrı bir kaos fakat bu kaos sadece çatışmadan ibaret değil, milyarlarca bugdan dolayı oluşan bir kaos ve hatta sunucu problemleri ve ani çöküşler var ki felakete sürüklüyor bizi. Kaos bile bu durumda daha hafif kalıyor.

Gerçi oyunun 128 kişilik bir haritaya sahip olacağı duyurulduğunda şüphesiz her kitle belli başlı bugların ve hataların olabileceğini düşünmüştü. Hatta bir nokta da da yine 64 kişiyle oynar, gerisi belki de botlara kalır diye de düşünüyorduk. Buna eklenen sunucu problemleri, maçlara bağlanamamak, kopmalar, sanki oyundan çıkmışız gibi sıfırlanan tecrübe puanları… 

Medal of Honor: Warfigher’ın başlarında bir sniper görevi vardı. Aslında orada rüzgarı hesaplayarak düşmanı vurmamız gerekiyordu. Yani nişan aldığın hedefi değilde, rüzgara göre hareket ettirmeli kısacık bir zor görev vardı. İşte bunun tamamen Battlefield 2042’de olduğunu düşünün fakat rüzgar hesaplamalı olarak değil, bir bug olarak düşünün. En iyi matematikçiler bile hesaplasa hedefi vuramaz çünkü mantık dışı bir bug var. Bu durum yanı başınızdaki düşmanı vurmayı bile imkansız kılıyor. Ateş ediyorsun, vurduğunu sanıyorsun fakat düşman hasar almamış. O sana ateş ediyor, sen hasar almıyorsun. Tam o bölgeden kaçarken hop diye durduk yere ölüveriyorsunuz. Neden? Oyun anca işliyor. Böyle bir şeyi hangi oyunda gördünüz? Görmediyseniz Battlefield 2042’yi şu an hemen alın ve bu tarihi hatayı deneyimleyin. Videolar falan çekin, ne bileyim ilerde tutar belki.

Battlefield 2042 İnceleme

Az öne bahsettiğim gibi oyunun genelinde herhangi bir sınıf sistemi yok. Herkes o an içerisinde istediği silahı ve ekipmanı alarak savaşa bodoslama giriyor. Silah seçimini de geçtim, herhangi bir özel yeteneği de hemen açabiliyorsunuz. Bunu bug sanıyordum fakat tamamen kaldırılmış. Oyunun kendine has özelliğiymiş. Hal böyle olunca da trainer kullanmışım hissiyatı da vermedi değil. 

Sınıfların yerini alan ufak bir değişiklik var. O da Specialist denilen özel askerlerin bulunduğu özellik. Biri düşman tespit ediyor, biri robotlarda uzman, diğeri drone gibi uçuş araçlarına hakim, bir diğeri ise emp gibi birçok araç ve silahları etkisizleştirmede uzman vs. Yine de durum eşit. Oyuna ilk kez başlayan da, saatlerce ve haftalarca oynayan da, özellikle de düşman da, siz de bu özellikleri rahat rahat seçiyorsunuz. Bazı durumlar var ki EA sanırım biz ilk kullanıcıları ücretsiz QA Tester yaptı dedirtiyor.

Hatta sırf bu yüzden keşke oyunların geliştiği nokta 2000 ile 2006 arası kalsaydı diyorum. Microsoft Xbox ve Sony PlayStation 2 nesline gelen benzersiz ve eşsiz benzersiz hikaye modlu oyunları görünce, şu anki geldiğimiz nokta da üzüyor. Bu demek değildir ki Multiplayer/Online oyunlar olmasın fakat sanatsal açıdan olmasa daha iyiydi sanki. O dönemleri yaşayanlar bilir ki, bir oyuna Patch gelmesi firmalar için utanç kaynağıydı. İnternetin de yaygın olmadığı o dönemlerde, tek bir CD/DVD basımı oluyordu, bugün sıradanlaştırdığımız oradaki en normal hatalar bile, tüm CD ve DVD’lerin çöpe gitmesi demekti. Bu yüzden hatasız oyun çıkarana kadar pür dikkat çalışıyorlardı. İnternetin yaygınlaşmasıyla sadece 2006 ile 2013 nesli olan Sony PlayStation 3 ile Microsoft Xbox 360 nesli bu kıvamı yerinde tutturdu. Geçtiğimiz nesil ve bu nesle bakınca da aman erkenden satalım da, patchlerle düzeltiriz diye dikkatsiz ve özensiz yapımlar bizim karşımıza çıkıyor. 

Battlefield 2042 İnceleme

Ubisoft’un geleneksel anlamda yaptığı bu olayı, geçtiğimiz sene belki de yılın oyunu olacak olan Cyberpunk 2077 gerçekleştirdi. Şimdi de DICE, Battlefield 2042 ile bu rezilliği başarmış durumda. Konu konuyu açıyor, bu satırlar bile ayrı bir makale konusu ancak oyunun temelinden sapmadan şunu hemen ilk öncesinde belirtmek isterim ki; Yapımı tamamlanmamış oyunları tolere eder hale gelmiş olmamız, alışmış kudurmuştan beterdir atasözümüz ile bağdaştırarak yaptığımız en büyük hatalardan biri. Şu an bu tür yapımlarla da bunun sonuçlarına katlanıyoruz. Cyberpunk 2077 ve Battlefield 2042 bu yüzden yaşadığım en büyük hayal kırıklığı oldu. Ne de olsa patchlerle düzeltilecek bir yapım olsa da, bu olaya tolere ettiğimiz için firmalar bunu sıradanlaştırmaya başladı. Bu yüzden oyuna vereceğim puan, kendi serisi içerisinde dipleri görecek. Sonuçta Türkiye’deki ekonomik durumu ve oyunlara verilen vergilerle uç noktaları gören fiyatları geçtim, Almanya’da yaşamama rağmen 60 Euro bile bu oyuna aşırı fazla geliyor. Böyle yapımı tamamlanmamış oyuna o para da verilmez.

Fiyat konusunu derinlemesine eleştireceksek oyunun PC, eski nesil konsollar olan PlayStation 4 ve Xbox One’da 60 Dolar, Sterlin ve Euro üzerinden hesaplayın. Bunun bir de yeni nesil konsollar olan PlayStation 5 ve Xbox Series için ekstra 10 Dolar, Euro ya da Sterlin ekleyin. Bunun ekstra içerik sunan sürümleri de 99.99 dolar, Euro ve sterlin bazında. Son olarak ise konsollarda oynamak için PS Plus ve Xbox Live Gold üyelik fiyatlarını ekleyince, bu testerlık yaptığımız oyun için ciddi anlamda korkunç rakamlar ortaya çıkıyor. Türkiye fiyatına hiç değinmiyorum. 

Ayrıca Türkçe dil desteği olmaması da büyük bir eksi. Battlefield 1’de bunu yaptınız ve teşekkürler fakat Battlefield 2042, Online odaklı oyun olduğundan dolayı ve özellikle Türk oyuncularının delicesine Online oyun oynadığı şu dönemde böyle bir oyunu Türkçe altyazılı seçeneği sunmamanız zarar. Hikaye modu yok, Online içeriklerde çevrilecek kısımlar da belli. Kelime başı çeviri ücreti ödüyorsanız, bu ücret bile pek bir şey anlam etmeyecek. Neden yapmadınız?

Battlefield 2042 İnceleme

Gidin “öngölözce öğröönöönn” kitlesi gelmeden de söylemek isterim ki; Ticari olarak bir ülkeye bir ürün sunuyorsanız ve ciddi bir pazarı olacak ürün ise bu ürünün ambalajından içeriğine kadar Türkçe olmasını sunmak zorundasınız. Oyunları geçtim, bir gıda ürününün bile ambalajının Türkçe olmaması ciddi sorun. Bu da aynı şekilde ithal bir Pazar. 

Almanya, açıkçası oyun geliştirme konusunda ABD, İsveç, Kanada gibi gelişmiş bir ülke değil. Sırf bu pazardan olayı Almanca içerik olmayan bir oyun sunsunlar, bakın bakalım satışlar oluyor mu? Tabii Almanya, milyonlarca satış yapan ülke olduğundan dolayı oradaki azalma firmaya ciddi zarar verir ve boykot başarılı olur. Bizde aynısı yaşanmaz ne yazık ki. Bunun da sadece bir örnek olduğunu unutmayalım lütfen. Bu konu uzar gider, zaten konu da bu değil.

  Battlefield Hardline’dan daha kötüsünü yapamazlar demiştim. 

-Yapmışlar. 

Battlefield 2042 İnceleme

En azından onu eski Dead Space yapımcılarından oluşan Visceral Games geliştirmişti ve DICE’ın ufak tefek destekleri ve yardımları dışında bir katkısı yok diye normal karşılıyorduk. Bunun özensizliğinin hiçbir şekilde elde tutulur yanı yok. Tamamen DICE’a yüklenmek belki hata olabilir fakat Electronic Arts’ın bu konudaki baskılarına da sürekli orada burada yediğim laflar gibi “atarlı, giderli” bir yöneticilerin çıkıp da, duruma tepki koymamasından dolayı en az EA kadar suçlu.

Dürüst olmak gerekirse hayatımda ilk kez bir oyunu incelerken zorlandım. Sistem özelliklerimi şu an için saymam doğru olur mu bilmiyorum fakat şu an için evimde en üstün özelliklere sahip bir masaüstü, bir de oyun laptobunun bulunduğunu söyleyebilirim. Her ikisinde de Origin hesabıma giriş yaptım fakat girişlerde, buglarda, oyundan atılmalarda, bahsettiğim gibi hedefi vuramamakta inanın bana defalarca kafayı yemek üzere oldum. Defalarca hadi yeni birkaç güncelleme gelir diye beklerken bile bunların bile olmaması iyice oyundan soğuttu. İncelemeyi yazdıktan sonra da bir daha geri yüklememek adına oyunu uninstall yaptım. Son olarak paranızın bir değeri yoksa satın alın. Aksi taktirde şu an için Battlefield 2042’ye hiç bulaşmayın. 

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2021 14:34
Konsoldular bu nesil ne ağladı be yok grafikler düşük fps düşüyor konsollar güçsüz bunun en büyük örneği real abi 10 yıldır grafik artışı beklemiş ama Ps4 ile arada fark yok hahahaja
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2021 18:54
Eski BF oyunlarına döncez derken harbiden donmusler. Su grafiklere baksana BF3 bile daha iyi gözüküyor.
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2021 21:20
Grafikte sıkıntı yok. Oyun bug yuvası. Editörün dediği gibi ücretsiz QA tester yapıyor bizi EA
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2021 18:17
Allah kurtardı Pre order edecektim az kala Portal trailer dan sonra.. Pre alpha görüntüleri sızınca oyunun zaten çöp olduğu belliydi Dice söylediği çoğu şeyden uzaktı ve Gamescom a çıkmadılar, almayın cidden Bf 5 için en kötü Bf deniyordu bu o bunun yanında som altın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2021 15:05
65 puan fazla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2021 14:56
VALLA oyun güsel 100 saat oynadim gerci dediginiz gibi oyunda sikintilar var 5 6 ay sonra daha iyi olcagina eminim oyunun şüanlik almayin he iyi bi indirim olursa alin kenarda dursun düsellince oynarsiniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield 2042 İnceleme
İlginizi Çekebilir