1/3

Bayramda ne izleyelim?

Murat Halilbeyoğlu 7.08.2013 - 16:59
Bayramda film izlenir mi sorusunun cevapları
Bir Şeker Bayramı'na daha girdiğimiz şu günde sizler için bu 4 günlük tatil boyunca izleyebileceğiniz filmler seçtik.

Her ne kadar bayramlarda eş, dost, akraba ziyaretleri yoğun olsa da neşeli geçen bir günün ardından etraf sakinleşince şöyle ayaklarınızı uzatarak rahat rahat bir film izleme keyfi de oldukça farklı bir tat veriri insana.

İşte sizin için seçtiğimiz üç film.

Edward Scissorhands
Johnny Depp üstadın oynadığı bu yapım tipik  bir Tim Burton filmi olmakla birlikte Depp'in en güzel filmlerinden bir tanesi olarak tarihteki yerini almıştır. Johny Depp'in yanında filmde Winona Ryder, Dianne Wiest ve Anthony Michael Hall'un da bulunduğu kadro oldukça başarılı bir yapım ortaya çıkartmış.

Film küçük bir kızın büyük annesine karın nasıl yağdığını sormasıyla başlar. Yaşlı kadın Edward'ın hikâyesini anlatmaya başlar... Bir mucit Edward'ı buluşunun bir parçası olarak yarattıktan sonra ona can vermek ister ne yazık ki ellerini tamamlayamadan önce mucit ölür. Sonsuza kadar tek başına kalmaya mahkûm olan Edward'ın hayatı Peg Boggs ile tanışınca değişir.

Peg onu evine götürür kıyafetler verir, o ve ailesi ile yaşamasına izin verir. Bir süre sonra Edward Peg'in kızı Kim'den hoşlanmaya başlar. Bu yüzden sürekli Kim'in sevgilisi ile sorunlar yaşar. Hayatını insanların saçlarını keserek ve komşuların bahçelerindeki çalılara şekil vererek geçiren Edward'ın, Kim'in sevgilisi yüzünden başı derde girer. Hırsızlık suçu ile yargılanan Edward'a artık tüm komşular sırt çevirmiş ve tek bir hatasını beklemekteydirler.

Edward Scissorhands tamamen insanların farklı görünümlerine rağmen aslında içlerinde ne kadar iyi olabilecekleri, dış görünüş ile yargılamanın toplumlarda artık ne kadar yaygın ve yanlış olduğunu fantastik bir yöntemle açıklak üzerine yapılmış. Öte yandan filmin temel noktalarından bir tanesi de bu tarz "farklı" insanların toplumun tepkisinden korktukları için kendilerini nasıl izole edip aslında cevher olan yeteneklerini boşuna harcadıklarını da gösteriyor. Yapımcılara göre film Tim Burton için oldukça kişisel bir yapımmış.