Beş yıl sonra Nintendo Switch Bluetooth kulaklık desteğine kavuştu

Aleyna Yıldırım 15.09.2021 - 12:30
Nintendo Switch için en son yazılımı güncellemesi ile birlikte çıkışından beş yıl sonra Bluetooth kulaklık bağlama desteğine kavuşmuş oldu.

Nintendo Switch için yeni bir ürün yazılımı güncellemesi geldi. 13.0.0 güncellemesi, en büyük yeni eklemelerden biri olan Bluetooth kulaklık desteğini Switch kullanıcılarına sunuyor. Bluetooth mikrofonlar harici kulaklıklar ve hoparlörler gibi her tür ses cihazı artık Switch ile eşleştirilebilir durumda.

Nintendo Switch'in 13.0.0 güncellemesi çıktı

Nintendo ayrıca Bluetooth kullanırken Switch'e iki adede kadar kablosuz kontrol cihazının bağlanabileceğini doğruladı. Ancak sisteme en fazla 10 cihaz kaydedebilirsiniz. Bir Bluetooth ses cihazıyla eşleştirildiğinde, Switch'e aynı anda yalnızca iki kablosuz kontrol cihazının bağlanabileceğine dikkat etmelisiniz. Ek bir kablosuz kontrol cihazının bağlanması, Bluetooth ses cihazının bağlantısını kesecektir. Bluetooth cihazınızı bağlamak için  Sistem Ayarları sayfasına girip ''Eşleştir'' seçeneğine basıp cihazınızı kolayca bağlayabilirsiniz.

Güncelleme ayrıca Switch'in internet bağlantısını Uyku modunda tutmasını da sağlıyor. Nintendo, "Bu ayar etkinleştirildiğinde, kablolu internet bağlantısı olan sistemler uyku modundayken bile internet bağlantısını sürdürecektir. Bu, sistem uyku modundayken yazılım ve eklenti içeriğinin sisteme indirilmesine izin verir" dedi. Ayrıca 13.0.0 güncellemesi, Switch'inizin 2,4 GHz veya 5 GHz internete bağlı olup olmadığını Bağlantı Durumu sayfasından size bildiriyor.

Beş yıl sonra Nintendo Switch Bluetooth kulaklık desteğine kavuştu

En son ürün yazılımı güncellemesi, Switch yuvasındaki yazılımı güncelleme özelliğini de içeriyor. LAN bağlantı noktasına sahip Nintendo Switch yuvalarında yazılım güncellemelerine izin verildi. Bu güncelleme yalnızca Nintendo Switch ve Nintendo Switch – OLED Model sistemleri için geçerli. 

Yepyeni Nintendo Switch özelliklerini kullanmak için  en son üretici yazılımı yamasını indirmeyi unutmayın. Nintendo Switch'in 13.0.0 güncellemesiyle ilgili daha fazla bilgi almak için Customer Support sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Beş yıl sonra Nintendo Switch Bluetooth kulaklık desteğine kavuştu
İlginizi Çekebilir