Intel 15 Mayıs günü Hyatt Centric Otel’de düzenlediği toplantıyla, Optane teknolojisiyle ilgili bilgileri ve detayları basınla paylaştı. Toplantıya Intel META Bölgesi Perakende Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Intel EMEA Bölgesi Client Computing Pazarlama Direktörü Hans Juergen Werner katılırken, toplantı sırasında gerçekleştirilen demolarla da Optane teknolojisi deneyimlendi ve performans üstünlüğüne dair önemli bulgular ortaya çıktı.
Intel Optane nasıl çalışıyor?
Toplantıda ilk olarak söz alan Ali Rıza Küçük, Türkiye IT pazarı ve Intel’in Türkiye’deki durumuyla ilgili bilgiler paylaşırken, Intel olarak yeni yapılanma süreçlerinde, sadece bir işlemci üreticisi olmanın ötesinde, bilgi işlemin her alanında varlık gösteren bir platform şirketi olmaya başladıklarını ifade etti. Türkiye’de 5 yaşını aşmış 10 milyondan fazla bilgisayarın kullanımda olduğunu, bu durumun ise önemli bir potansiyele neden olabileceğini anlatan Küçük, Intel olarak da yılın ilk çeyreğini büyüme artışı ile kapatacaklarını söyledi.

Küçük’ten sonra konuşan Hans Juergen Werner ise Optane teknolojisinin detaylarını paylaştı. Intel Optane, temelde bir SSD teknolojisi, diğer yandan Intel Memory Drive sayesinde sisteme DRAM olarak da kullanılıyor. 16 GB ve 32 GB kapasitelere sahip olan modülleri, dikkat çekici bir performans artışı sağlarken, Optane ile kullanıcılar yüksek depolama kapasitesinden ödün vermeden, disklerinin hızını ise hatırı sayılır oranda artırabiliyor .
Toplantının bitiminde Intel Optane teknolojisi deneyimlenirken, Optane teknolojisiyle donatılmış klasik sabit diske sahip sistemler ve SATA SSD takılmış eşdeğerleri arasında bilgisayarın ve uygulamaların açılış hızını karşılaştırıldı ve Optane’in ayırt edici performansı ortaya kondu.
Basın Bülteni

Yorumlar (6)
Birtane daha ürünü SSD sanan küçük arkadaşımız.Ürün depolama için mi kullanılıyor be yavrum? Okuduğunuzu da anlamıyorsunuz.Yazık.Ne hale geldik ya.
16 ve 32 GB geçici bellek olarak kullanılacak yani sistem önbelleği(paging file) orada tutulacak bu da demek oluyor ki tray işlemlerin çoğu dolana kadar ram diskte halledilip diske yapılan IO azalacak, diske yapılan okuma ve yazma çok daha iyi bir hale gelecek zaten buraya konan slaytta bile gözüküyor. SSD ömrü artacak, HDD performansı artacak. Elektrik tüketimine kadar faydası var. Şu anda Condusiv Technologies'in yazılımıyla mümkün olan şey native bir hale geliyor. Ayrıca diğer yorumlar için hanımlar çocukları pistten alalım.
Cahil avlama reklamı yapmış intel. 16-32gb şaka gibi. Alın şöyle güzel Samsung 850 evo serisinden, rahat edin. Paranıza göre 128-256-500-1000gb falan seçin işte. Bizde 500gb 850 evo var. Tüm pc ona kurulur. Başka hdd yok. Süper hızlı. 1,5 senedir kullanıyoruz, süper.
yalnız bu ürün ssd degil evet gerçekten cahil avı ! daha haberi okumamışsın
Daha haberi okumamış burada yorum yazıyor ve bir de cahil avı diyor :) çok güldüm. Ürünü SSD sanan cahil vatandaş.Haberi iyi oku da sonra yorum yap.Rezil duruma düşme böyle.
tırt 970 pronun yanında diz çöker af diler