Bilim insanları beyin nöronlarının genlerini değiştirmeyi başardılar!

Onur Güner 23.10.2017 - 23:13
Beynimiz artık ölümsüz mü olacak?

Gelişen teknoloji en çok bilime yarıyor. Zira bilim insanları ölümsüzlüğün bulunabilmesi için gece gündüz araştırmalarına devam ediyor ve teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanıyorlar. Şu anda ölümsüzlüğü birçok şekilde araştıarn bilim insanları, yeni bir alternatif yol daha keşfettiler. Daha önceki yıllarda beyin nöronlarına (gelişmiş beyin hücresi) müdahale etmek maalesef imkansızdı ancak ta ki bugüne kadar. Bugüne kadar dedim çünkü günümüz teknolojisi ile artık bu mümkün hale geldi ve ilk testler son derece başarılı. Bilenler vardır ancak bilmeyenler için söyleyeyim. Vücudumuzda bütün hücreler çoğalıp kendini yenileyebiliyor ama beyin hücrelerimiz bunu yapamıyor. Yani oksijensiz kalarak ölmeye başlayan beyin hücrelerinin yerini başka hücreler alamıyordu. İşte bilim insanları da bunu değiştirmeyi başardılar. Max Planc Florida Nörobilim Enstitüsü tarafından geliştirilen özel bir cihaz sayesinde bilim insanları beyin nöronlarının genlerine direkt olarak müdahale edebildiler ve müdahale edilen nöronlar herhangi bir tepki göstermeyerek yeni genlerini kabul ettiler. Normalde ilk olarak bakteriler için geliştirilen CRISPR-Cas9 adlı bu cihaz, bazı yeni donanımlarla birlikte şu anki halini aldı.

Bilim insanları beyin nöronlarının genlerini değiştirmeyi başardılar!

Ancak bir açıklık getirmekte fayda var. Zira cihaz nöronların tamamen değiştirilmesini şu anda desteklemiyor. Ama yapılan bazı müdahaleler sayesinde nöronların kendi genlerinde iyileştirmeler yapabilmesini mümkün kılıyor. Olayla ilgili açıklamalar yapan bilim insanları, bunun nörolojik hastalıklarda yeni çağ açacağını ve belki de geliştirilirse ölümsüzlüğe açılacak kapı olduğu konusunda hemfikirler. Şayet bildiğiniz gibi çoğalamayan nöronlar bundan sonra çoğalabilir ve tıpkı diğer hücreler gibi kendini yenileyebilirse, beyin ölümü artık tarih olabilir. Bakalım bu yeni gelişmenin ne tür olumlu yönleri olacak bekleyip göreceğiz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten ölümsüzlük bulunabilecek mi?

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.10.2017 02:56
Beynim gayet sağlam olduğu halde geberip gitmek istiyorum ne yapayım ölümsüzlüğü!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2017 23:20
Bu adamların buluşlarına tapıyorum aga.Kimide bunlara cehennemlik diyor allahın yobazları.
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2017 18:58
buluşlarını takdir edersin hayran kalırsın anlarımda tapmak neyin nesi? pagan mısın sen? paganlarda var çünkü ona buna tapmak..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2017 14:00
Beynimizi %100 kullanmamız gerekiyor hayatın amacı bu. Uzaylılar, Hz, isa bunu başarmıştı. Cengiz Han'ın bazı özel güçleri olduğu konuşuldu ve gerçek mezarı bulunamadı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2017 11:27
her nefis ölümü tadacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2017 10:03
Bulunacak, yalnız bilim dünyasında ki ölümsüzlük ilkesi, insanların bulunduğu yaştan itibaren değil, hücrelerin tekrar çoğalmasını sağlayarak, yaşlanmayı durdurup geriye götürmek ve hücreler ölmeye başladığın da bunu tekrar etmek. Yani belli bir yaştan sonra ölümsüzlüğü durdurmak değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bilim insanları beyin nöronlarının genlerini değiştirmeyi başardılar!
İlginizi Çekebilir