Bildiğiniz gibi EA tarafından dağıtılan oyunları oynamak için bir EA hesabınızı olması gerekli. Oyuncunun bu cezaya mahkum edilme sebebi BioWare'in resmi mesajına yaptığı isyankar tavırlar.
RPS'ye göre Arno adında forum yazarı BioWare mesaj bölümüne "Siz ruhunuzu EA adlı şeytana mı sattınız?" diye yazınca işler çığırından çıktı.

Elbette gerek EA gerekse BioWare bu yorumu fazla beğenmediğinden dolayı kullanıcının hesabını 72 saat boyunca kapattılar.
Forumda ayrıca Arno'ya hesabının neden durdurulduğuna dair bir açıklamada yapıldı. Açıklamada "Kuralları kırdığın zaman alacağın cezayı sen seçemezsin. İçlerinde kalıcı yasaklanmaların, EA hesabının kapatılması, sana verilmiş yetkileri kaybetmek gibi pek çok ceza açık bir şekilde daha önceden belirtilmişti. Bunların hepsi hesabı açarken kabul ettiğin kurallar içerisinde bulunuyor.
Hesabın durduruldu çünkü foruma uygunsuz mesajlar yazdın. Yazdığın mesajları bazı güvenlik gerekçeleri ile açıklamayacağız."
EA ise daha önceden forum yasaklamalarının oyunlara etki etmeyeceğini söylemişti, ancak belli ki bu olay istisna olarak görülmüş.
Yorumlar (6)
evet simdi söylemek istedigim sey dragon age 2 kesinlikle aceleye getirilmis EA oyun konusunda biraz yetersiz dragon age 2 yi sevdim lakin origins in yerini tutmaz bence
birisi söylesin bu bioware social network e üyelik ücretsiz mi
@00:43 Mass Effect?? diyecem de gene MK Okuru :/
banlanan arkadaş çok doğru söylemiş 20 senedir rpg oynarım EA Ubisoft gibi grupların rpglerden kesinlikle uzak durması gerekir yada giriceklerse adam gibi bir rpg çıkartıp bakın bizim rpg için artık bir kadromuz var diyebilmelidirler EA gidip diablo 3 alsın tabi maddi durumu uygunsa
Doğru söylüyeni dokuz köyden kovalar birde oyundaki karekterlerin ruhları yok hepsi robot gibi duruyor ve konuşuyor iyi ayarlanmamış aceleye getirilmiş ama onun haricinde güzel bir oyun genede...
#57 MK Okuru, 13.03.2011 01:17 ve #59 MK Okuru, 13.03.2011 01:31 Lütfen sitenin üyesi olun kim kimdir ne diyor belli değil. Hepsinin adı aynı ben ne bilim hangi MK Okuru ne diyor. Bundan sonra MK Okurları ile tartışmaya girmiyorum. Ne derlerse desinler. Zaten madem ki tartışmalara gireceksiniz neden üye olmuyorsunuz? Onu da anlamadım?