BioWare sunucuları HACKLENDİ!

Murat Halilbeyoğlu 16.06.2011 - 16:49
Ünlü firmanın 10 yıllık sunucusuna sızıldı
Mass Effect ve Dragon Age'in yaratıcısı BioWare'in sunucuları hacker'ların saldırısına uğradı ve 18,000 kullanıcının hesap detayları açığa çıktı.

BioWare sunucuları HACKLENDİ!
Firma'dan Aarryn Flynn firmanın forumuna şunları yazdı:

"14 Haziran'da bir hacker'ın, içerisinde Neverwinter Nights forumunun da içinde bulunduğu on senelik bir BioWare topluluk sunucusuna girdiğini fark ettik. Anında konu ile ilgili uygun adımlar atılarak müşterilerimizin verileri korundu ve bu ciddi izinsiz girişe karşı önlemler aldık.

Şunu fark ettik ki hiçbir kredi kartı verisi çalınmamış, zaten bizler de sosyal güvenlik numarası gibi hassas verileri ne topladık ne de sakladık. Buna rağmen hacker'lar hesap isimleri ve şifreleri, e-mail adresleri ve doğum tarihleri gibi bilgileri 18,000 adet hesaptan çalmış olabilirler. Bu toplam kullanıcı sayımızın çok düşük bir kısmı. Hesapları açığa çıkmış olabilecek kişilere zaten gerekli bilgiyi içeren birer e posta gönderimi yaptık ve EA hesap şifrelerini ya iptal ettik ya da resetlerdik. Eğer bizden bir e-posta almadıysanız veya EA hesabınızın şifresi çalışıyorsa o zaman kullanıcı adı ve şifrenize bir şey olmamış demektir. Ancak yine sizlere şifrenizi düzenli olarak değiştirmenizi öneririz.

Şunu bilin ki bilgilerinizin güvenliğini çok ciddiye alıyoruz ve herhangi bir uygunsuz durum yaşadıysanız bu konudan dolayı çok üzgün olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Eğer Neverwinterr Nights forumlarındaki kullanıcı adı, e-posta ve/veya şifreniz diğer siteler ise benzerlik taşıyorsa o sitelerdeki şifrelerinizi de değiştirmenizi tavsiye ediyoruz."
Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
BioWare sunucuları HACKLENDİ!
İlginizi Çekebilir