Bir büyük oyun yapımcısı daha iOS'a geçti...

Berkant Jeff Akarcan 12.03.2013 - 12:20
Ron Gilbert, Double Fine'ı bıraktı
Bağımsız oyun geliştiricilerin artık konsolları değil, iOS ve Android gibi platformları tercih ettiğini ve bunun sebeplerini dün sizlere aktarmıştık. Bugün de oyun tarihinin en saygıdeğer yapımcılarından Ron Gilbert (Monkey Island, Psychonauts, The Cave, vb.) tarafında benzer bir yöne doğru gelişme oldu.

Bir büyük oyun yapımcısı daha iOS'a geçti...


Ron Gilbert, kendi blogu Grumpy Gamer'da bugün yayınladığı postta; Double Fine'dan ayrılacağını ve yeni projeleriyle ilgileneceğini açıkladı. Yeni projeleri elbette, yeni oyunlar demek çünkü Gilbert oyun yapmayı bırakacağa benzemiyor, sadece medyumunu değiştirecek.

Gilbert'ın yeni oyunu ise bir iOS oyunu olacak. Bir süredir Clayton Kauzlaric ile üzerinde beraber çalıştıkları ve ismi (şu an için) "Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG" olan oyunu önümüzdeki aylarda görebileceğiz. İsmi elbette ki böyle olmayacak olan oyunun (belki de olur, Gilbert bu sağı solu belli olmaz) ilk ekran görüntülerini bir kaç güne göreceğiz.

Double Fine'dan ayrılırken The Cave ekibine de sonsuz teşekkürler eden ve onları özleyeceğini söyleyen Gilbert, özellikle de Tim Schafer'a The Cave'i gerçek kıldığı için teşekkür etti. PAX Avusturalya için de bir konuşma yazması gereken Gilbert, bu konuda oldukça üşendiğini ve konuşma yerine belki de soru cevap yapabileceğini söyledi. Onun da işi zor tabi. Seviyoruz seni Ron.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bir büyük oyun yapımcısı daha iOS'a geçti...
İlginizi Çekebilir