Bitcoin ile Satın Alım Yapılabilecek Alanlar Neler?

Tunay Şahin 31.05.2023 - 18:35
Eğer Bitcoin nasıl satın alınır diyorsanız, bugün tercih edebileceğiniz çok sayıda platform bulunmaktadır.

Günümüzde Bitcoin elde etmenin iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Bitcoin nasıl elde edilir için ilk yanıt madencilik olarak verilebilir. Ancak bunun için çok güçlü cihazlara sahip olmanız gerekir. Bunun yanı sıra sadece 1 BTC kazabilmek için cihaz günler boyunca açık kalmalıdır. Tüm bunlar büyük masrafların yapılması gerektiğini gösterir.

İkinci yöntem ise satın almak olmaktadır. Burada gerçek para kullanarak BTC satın alındığı için daha kısa olarak görülen bir sistemdir.

Bitcoin ile Satın Alım Yapılabilecek Alanlar Neler?

Eğer Bitcoin nasıl satın alınır diyorsanız, bugün tercih edebileceğiniz çok sayıda platform bulunmaktadır. Binance de bunlardan bir tanesidir. Borsa üzerinden gerek BTC gerekse farklı bir kripto para birimi almak istiyorsanız hesap açmanız yeterlidir. Bununla birlikte gerek BTC gerekse farklı bir kripto para birimi almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini de bilmeniz gerekir. Bunlar sizi konu hakkında bilgilendirme amacını taşımakta olup, yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin ile Satın Alım Yapılabilecek Alanlar Neler?

Projenin Web Sitesine Göz Atma

Günümüzde pek çok para biriminin bir web sitesi vardır. Buna göz atmak, Coin alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun bir cevabıdır. Bir kripto para biriminin web sitesinde aranacak genel olarak şöyledir:

  • 1. Whitepaper olup olmadığı
  • 2. Ekip üyelerinin kim olduğu ve ortakları
  • 3. Sitesinde herhangi bir erişim sorunu ya da hatanın olup olmadığı

Bu gibi konuları değerlendirmek, Coin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanıza olanak tanıyabilmektedir.

Beyaz Kağıdı Okuma

Beyaz kağıt bir proje hakkında teknik bilgileri elde edebileceğiniz bir belgedir. Bu bakımdan herhangi bir kripto para birimini değerlendirmek için en önemli araçlar arasındadır. Birimin kullanımına yönelik hedefleri ve stratejileri özetleyen yetkili bir belgedir. Ayrıca teknik incelemeler, bir yol haritası görevi görür.

Ek olarak bir kripto para teknik belgesi, bir madeni paranın belirteçleriyle karşılaşacağınız yerdir. Bu belirtecin yatırımcılar arasında nasıl dağıtılacağına ve arz limitlerine ilişkin ayrıntıları içermektedir. Ayrıca ekosistemin bir parçasıysa, yeni belirteçlerin basılması ve belirteç yakma hakkında bilgiler bulunabilir.

Sosyal Medya Kanallarına Bakmak

Coin alırken nelere dikkat edilmeli? Bunun için bilmeniz gereken bir diğer ayrıntı da sosyal medya kanallarıdır. Çünkü bunlara göz atmak özellikle kripto para topluluğu hakkında daha ayrıntılı bilgi almanıza olanak tanımaktadır.

Söz konusu hesaplara erişildiği zaman yorum kısımlarında sahip oldukları takipçi sayılarını ve etkileşimlerini gözden geçirilmelidir Topluluk moderatörlerinin soruları yanıtlayıp yanıtlamadığını, tartışmalara aktif olarak katılıp katılmadığını değerlendirmek önerilmektedir.

Proje Ekibi Ve Ortaklıkları

Proje ekibi ve ortaklıkları, Kripto varlık alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtlarından bir tanesidir. Çünkü bir kripto para biriminin başarısı, ekip üyelerine bağlıdır. Birçok madeni paranın, diğer başarılı madeni para lansmanlarında yer alan proje üyeleri vardır.

Bu gibi bilgilere genel anlamda projenin kendi web sitesinde ulaşılabilmelidir. Bu kişilerin kim olduğunu görmek ve tek tek incelemek, onların ne kadar başarılı olduğunu anlamanıza olanak tanıyabilmektedir.

Güncel Değerlerine Bakmak

Gerek Bitcoin gerekse Altcoin dinamik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle gün içinde fiyatları sıklıkla değişir. Dolayısıyla dün veya birkaç hafta önce fiyat incelemesi yapmışsanız bunun güncel olmaması çok muhtemeldir.

Dolayısıyla Coin alırken nelere dikkat edilmeli diyorsanız, her zaman güncel değerleri izlemek gerektiği de unutulmamalıdır. Örnek olarak Binance gibi bir borsa üzerinden BTC alım-satım fiyatlarını görüntülemeniz mümkündür. Aynı zamanda Bitcoin grafik verilerini de inceleyerek, analiz yapmanız mümkündür.

İşlem Hacmi

İşlem hacmi gerek Bitcoin gerekse Altcoin’ler için değerlendirilmesi gereken bir diğer başlıktır. Bu metrik, kripto para biriminin belirli bir zaman diliminde ne kadar alınıp satıldığını gösterir. Şayet yüksek hacmin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, çok sayıda kişinin alıp-sattığını gösteren bir değerdir.

Söz konusu verilere Binance gibi bir borsa aracılığıyla ulaşmanız mümkündür. Sadece yapmanız gereken Bitcoin sayfasını açmaktır. Karşınıza çıkan ekran incelenirse sadece güncel fiyat değil, işlem hacmi de aynı şekilde görülebilir.

Tüm bunların yanı sıra Bitcoin yorumları da uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Onların ne dediğine bakmak da yine önerilmektedir. Ne var ki bunların bir “yorum” olduğunu unutmamanız gerekir. Dolayısıyla söylenenler bir “kesin” olarak algılanmamalıdır. Bu nedenle gerek Bitcoin gerekse farklı bir Altcoin’e yatırım yapacaksanız bunu ayrıntılı olarak düşünülmeli ve kendiniz tarafından karar verilmelidir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bitcoin ile Satın Alım Yapılabilecek Alanlar Neler?
İlginizi Çekebilir