Black Mesa erken erişimden çıkıyor

Burak Oruç 26.02.2020 - 21:55
Black Mesa erken erişimden çıkıyor. Final sürümün çıkış tarihi açıklandı. Half-Life severlerin uzun yıllar süren bekleyişi sona eriyor.

Bugün yapılan resmi duyuruya göre, Black Mesa erken erişimden çıkıyor. Crowbar Collective tarafından geliştirilen Black Mesa, 5 Mart tarihinde çıkacak. Black Mesa, bu çıkışı ile ilk kez final versiyonuna kavuşacak. Projenin başındaki isim Adam Engels, oyunun birçok düzeltmeye ve yamaya ihtiyacı olacağını belitriyor. Yapılan resmi duyuruda bu konu üzerine, Leonardo Da Vinci’de bir alıntı yapılmış: “Bir sanat eseri hiçbir zaman bitmez, ancak terk edilir.” Adam Engels de bu projenin başındaki isim olarak, Black Mesa’yı sürekli olarak destekleyeceklerini söylüyor.

Black Mesa, ilk Half-Life oyununun “remake”si niteliğinde diyebiliriz. Valve’nin, Crowbar Collective’ye isim haklarını sağlaması da muhtemelen bu sebepledir. Black Mesa projesiyle planlanan, ilk Half-Life oyununu daha modern grafikler ve oynanış mekanikleriyle oyunculara sunmak. Aslında bir mod çalışması olarak başlayan iş, zaman içerisinde yeni bir ürüne dönüşmüş. Her ne kadar Valve isim haklarını sağlamış olsa da, geliştirici firmaya hiçbir maddi destekte bulunmamış. Crowbar Collective, 2015’te Black Mesa'nın erken erişime açılmasıyla gelir elde etmeye başlamış.

Black Mesa erken erişimden çıkıyor

Black Mesa erken erişimden çıkıyor

Valve’nin yeni gözbebeği Half-Life: Alyx 23 Mart tarihinde çıkacak. Black Mesa ve Half-Life: Alyx’in çıkış tarihleri oldukça yakın. Her iki oyuna da ilginin ne düzeyde olacağını merakla bekliyoruz. Bazı oyuncular sevdikleri bir serinin yeni oyunu onları memnun etmedğinde, önceki oyunlardan birini oynamak ister. Ancak samimi duygular ve derin özlem içerisinde girişilen bu iş, bazen beklenilen sonucu vermez. Önceki oyunlar çok eski ise ister istemez aynı tat alınamayabilir. Half-Life: Alyx’in sevileceğini ve başarılı bir yapım olacağını düşünüyorum. Ancak yinede eski tadı arayacaklar olursa, bu bulunmaz bir fırsat. Her şeyiyle modernize ama aynı zamanda orijinal Half-Life.

Adam Engels yayınladığı bu duyuruyu yalnızca Black Mesa erken erişimden çıkıyor demek için yapmamış. Yazının genelinde 14 yıllık süreçte neler hissetiğini anlatıyor. Bunca zaman tutkuyla çalışmalarının sırrını, hayran kitlesinden gelen inanılmaz destek olarak açıklıyor. Ayrıca oyunun çıkışı için de heyecanlı bir bekleyişin hakim olduğunu söylüyor. Black Mesa, çıkış tarihi olan 5 Mart’a kadar erken erişimde olmayı sürdürecek. Black Mesa şu anda Steam üzerinden 31,00 TL’ye satılıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 16:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2020 01:31
Xen bölümleri efsane olmus oyunun hiç bir saniyesi pişman etmedi beni.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Black Mesa erken erişimden çıkıyor
İlginizi Çekebilir