1/3

Black Mesa

Fuat Alpay 18.12.2012 - 12:21
Uzaylı ve Levye İkilemi
Aşağıda yer alan "Black Mesa" hakkındaki güzel inceleme yazısı, spider-carnage nick'li okurumuz Fuat Alpay tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın.

Artılar: Müthiş nostalji hissi, özüne sadık kalınan oynanış, sıfırdan yaratılan modellemeler, akıl alıcı soundtrack, 8 yıllık büyük bir emek
Eksiler:
Xen bölümleri için sabırsız bekleyiş

Grafik:
90
Ses:
95
Oynanış:
95
Genel Puan:
95

Yapımcı:
Black Mesa Team
Yayıncı:
Steam
Türü:
FPS
Çoklu
Oyuncu: Yok
Platform:
PC

Half Life efsanesi hayatımıza gireli tam 14 yıl oldu. Efsane olmak kolay değil derler ya, aynen öyle oldu. Uzun süre dağıtıcı firma bulunamadı. Ta ki Sierra çıkıp da hayatını kurtarana kadar. Ve böylece Valve' nin fenomeni Half Life oyun dünyasının mihenk taşlarından biri oldu.

Nedir onu efsane kılan özellikleri? Tabii ki konusu ve atmosferi. Günümüzde bile varlığı tartışma konusu olan New Mexico eyaletindeki Black Mesa araştırma üssünü ekranlarımıza taşıdı oyun. Yeni mezun bir kuramsal fizikçiyi, Gordon Freeman'ı, kontrolümüze bıraktı. Katıldığımız deney, korkunç bir felaket doğurdu ve Xen evrenine boyutlar arası bir kapı açıldı. Devlet ise delilleri yok etmek için, uzaylı-bilim adamı ayırt etmeksizin herkesi ortadan kaldırmak üzere deniz piyadelerini üsse gönderdi.

Black Mesa
Öncelikle şunu belirtelim; Black Mesa bir remake değil. Baştan aşağı tüm modellemeler, karakterler ve bölümler özüne sadık kalınarak sıfırdan yaratılmış. Bu oyuna mod demek (ki öyle) cidden saygısızlık olur. İlla ki mod başlığına sokmaksa niyet, gelmiş geçmiş en iyi moddur Black Mesa.

Böyle Fana Can Feda
Saatlerce Half Life'ın hikayesi üzerine konuşabilirim ama lafı fazla uzatmayı düşünmüyorum. Zira bu oyunu oynamayanınız yoktur sanırım. Şimdi Black Mesa hakkında konuşmaya başlayabiliriz. Öncelikle yapımcı ekip Black Mesa Team'den bahsedelim. 30 kişilik tecrübesiz bir ekipten bahsediyoruz. Bu 30 kişiyi bir araya getiren ortak nokta ise hepsinin sıkı bir Half Life fanı olması. Ortada 8 yıllık bir emek var ve oyunu kendi sitesinden veya Steam' den ücretsiz olarak indirip, oynayabilirsiniz. Müthiş bir özveri, azim ve heyecan söz konusu. Resmen Valve firmasına, oyunu Steam' de yayınlatmaktan başka hiçbir iş bırakmamışlar.