Blizzard Çin'de zora girdi

Tunay Şahin 19.01.2023 - 15:45
Sözleşme karmaşası, oyuncuların Warcraft, Overwatch ve StarCraft'taki ilerlemeyi korumanın mümkün olup olmayacağını merak etmesine neden oluyor.

Oyun devi Blizzard, oyunlarını Çin'de sonlandırmak üzere. Çindeki World of Warcraft gibi çok oyunculu yapımların kullanıcıları, uzun saatler, günler hatta aylar vererek geliştirdikleri karakterlerinin geleceğinden ve kaybedecekleri arkadaşlıklardan korkmaya başladılar.

Blizzard'ın işi Çin'de zora girdi

Blizzard'ın oyunlarını, Çin'de 2008'den beri iş ortaklığı yaptıkları NetEase ile yaptığı lisans sözleşmesinin 23 Ocak 2023'te sona erecek. Dün, Blizzard'ın Çin operasyonu, oyunculara NetEase ile anlaşmasını yeniden müzakere edemediğini ve alternatif ortaklar aradığını bildiren bir bildiri yayınladı ve Çinli şirketin mevcut sözleşmeyi uzatmayı düşünmediğini açıkladı.

Blizzard'ın işi Çin'de zora girdi

Firmanın yaptığı açıklamada, oyuncuların ilerlemelerini kaydeden dosyaları indirmelerine olanak tanıyan bir işlev oluşturduğuna dair haber de yer aldı. Çinli oyuncular karakterlerini ve oyundaki durumlarını bilgisayarlarına indirebilecekler.

Bundan sonra Blizard'ın oyunlarını Çin'de yürütme rolünü kimin üstlenebileceğini veya bunun ne zaman olacağı belli değil. Microsoft, Blizzard'ın ana şirketi olan Activision'ı satın almayı başarabilirse, yazılım devi bu rol için güçlü bir aday olacak. Ancak, davalar ve düzenleyici zorluklar nedeniyle anlaşmanın aceleyle gerçekleşmesi ihtimali pek mümkün görünmüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard Çin'de zora girdi
İlginizi Çekebilir