1/2

BlizzCon 2010 - İkinci günden izlenimler

Özgür Yıldız 1.11.2010 - 09:47
BlizzCon 2010'un son gününde neler yaşandı?

Hızlı ve bir o kadar eğlenceli bir günün ardından –yoksa gece mi demeliyim?- BlizzCon 2010’un ilk gününü tamamlamıştım. Uyumalıydım. Kendimi yatağa attım ve o anda uyuduğumu farkettim. Sonra gördüğüm şey güneşin çoktan doğduğu ve odamı aydınlattığı oldu. Ancak odamı aydınlatan sadece güneş değil, açık unuttuğum bilgisayarların ışıklarıydı. Ayağa kalktım, bilgisayarın önündeki koltuğuma oturdum. Saat 5’i gösteriyordu ve ben daha yeni uyanmıştım. Kendimi zinde tutmam lazımdı ancak evde yiyecek bir şey yoktu. Markete gidip enerji verecek bir sürü abur cubur aldım. Artık BlizzCon 2010’un ikinci gününe hazırdım. Beni hiçbir kuvvet durduramazdı.

Bilgisayarın başına tekrar geçtim. Yanımda aldığım abur cuburlar bulunuyordu. Biraz yatağa uzanıp keyif yapayım dedim. Fakat uyuduğumu ve uyandığımda saatin 20:57 olduğunu gördüm. Apar topar bilgisayarın tekrar geçtim. Artık buradan kalkmamalıydım. BlizzCon’un sitesini açtım. Yayının başladığını görünce rahatlamıştım.

İkinci gün WoW: Cataclysm’in sinematiklerini yapan takımın paneliyle başladı. Takımdakiler, Cataclysm sinematiğinde görülen Deathwing’i, aynı büyüklüğünde oyuna da aktarmayı planladıklarını belirttiler. Ayrıca aşağıda gördüğünüz Worgen ırkının sinematik videosu da bu panelde ilk kez gösterildi.

Açıklamalardan biri, şu an oyunda gerçekleşen depremlerin, Cataclysm’in tek habercisi olmadığı, yakın zamanda bir Elemental istilasının oyunda gerçekleşeceği de belirtildi. Bununla birlikte oyuna bir tür Dans arayüzü katılması da gündemde. Cataclysm’le ilgili olan diğer bir açıklama ise Mastery sisteminin en başından itibaren mükemmel olmayacağı. Blizzard bu sistemin zamanla oturacağını söylüyor.

Cataclysm’le ilgili olan bir başka panel ise tasarım paneliydi. Bu panelde ilk defa Cataclysm’in giriş ekranı gösterildi.