1/3

Blizzcon 2017'de World of Warcraft konuştuk

Hakan Hervenik 5.11.2017 - 18:46
World of Warcraft geliştiricilerinden Jeremy Feasel sorularımızı cevapladı.

World of Warcraft, Blizzcon 2017'de yaptığı yeni ek paket duyurusu Battle for Azeroth ile tüm hayranlarını şaşırtmayı başardı. Bizde yeni ek paket hakkında aklımızda kalan soruları World of Warcraft geliştiricilerinden Jeremy Feasel'e sorduk.

World of Warcraft: Battle for Azeroth hakkında merak ettikleriniz

Blizzcon 2017'de World of Warcraft konuştuk

Battle for Azeroth fikri nereden geldi?

Jeremy Feasel: "Bu çok enteresan bir konu, Legion'da elimizde bulunanı en uç noktaya taşıdık. Argus'a gittik ve Burning Legion ile savaştık. Son olarak da bir sonraki raidde bir tanrı, bir titan ile savaşacağız. Bu seviyeye ulaştığımız zaman bir saniye durup düşünmek gerekiyor. Buraya neden geldik? ve kimin için savaşıyoruz? World of Warcraft'ta bir karakter yarattığımız zaman Azeroth'da sıradan görevler yapıyoruz. Kayıp çocuğu bul, bir prensesi kurtar vb. bu insanlar Azeroth'a ait ve kendi yaşamları var. Çok önemliler. Bir Titan ile savaştığınız zaman yüksek ihtimal ile kimin için savaştığınızı unutuyorsunuz. Eğer her şey yolunda gitmezse, sonuçların onlar üzerinde nasıl bir etki olacağını düşünmüyoruz. World of Warcraft'ın çekirdeği Faction savaşları. Alliance ve Horde birbiri ile sürekli bir yarış ve kavga içerisinde. Sadece biz değil iki tarafında liderleri birbirine düşman. Varian'ın ölümünden sonra Alliance tarafında Sylvanas için büyük bir nefret birikimi var. Bu yüzden de temele dönmek için iyi bir zaman olduğunu düşündük."

Old God'lar ile karşılaşacak mıyız?

Jeremy Feasel: "Yeni ek paketin içerisinde bulunan ilk raidde titan karantina bölgesi gibi bir alana gideceğiz. Burada bir Old God'ı tedavi etmeye çalışıyorlar. Çünkü bir hastalık olduğunu düşünüyorlar. Ancak, daha da kötü bir şey yaratıyorlar ve kilitliyorlar."

Legion ile Battle for Azeroth arasında neler yapacağız?

Jeremy Feasel: "Öncelikle önümüzde bir raid var ve bu raidi tatil döneminde çıkarmak istiyoruz. Sonrasında ise Legion'ı Battle for Azeroth'a bağlayacak olan bir hikaye ekleyeceğiz. World of Warcraft'ın 13. yıl dönümü de yaklaşmakta bunun içinde yakın zamanda duyuracağımız bir sürü etkinlik olacak. Kısaca özetlemek gerekirse, oyuncularımızın ek paketi beklerken sıkılmaması için elimizden geni yapacağız."

Azerite ekipmanlar hakkında daha çok bilgi verebilir misiniz?

"Azerite aslında şu an Legion'da kullandığımız Artifact silah sistemi ile benzerlik gösteriyor. Artifact silahını geliştirirken kullandığınız arayüze benzer bir arayüz bulunacak ve buradan kullandığınız ekipmanın özellikleri ile oynayabileceksiniz. Artifact silahlarını da zamanı gelince maalesef bırakmak zorunda kalacağız. Ancak, isteyen oyuncular hala transmog olarak kullanabilecek."

Yeni eklenen Island Expedition ile birlikte oyunda bulunan yapay zekanın zorluğunu arttıracak mısınız?

"Güzel bir soru. Island Expedition'da kullanacağımız yapay zeka biraz oyuncuyu zorlamalı. Bu yüzden oyunculardan gelen geri dönüşe göre bunun üzerinde çalışmak istiyoruz. Yapay zekanın kurcalanacak çok noktası var ve biz bunu oyunumuzu en uygun şekilde adapte etmek istiyoruz. Daha taktiksel, daha güçlü ve çok daha zeki bir yapak zeka kullanmak istiyoruz. Tabi ki bu zorluk seviyelerinde geçerli olacak. Mitik seviyesinde bunu en uca taşımak istiyoruz. Yapay zeka üzerinde bu kadar durmak istememizin sebebi ise Island Expedition'ın yeniden oynanabilirliği arttırmak. Oyunculara her seferinde farklı bir macera hazırlamak istiyoruz. PvP'de ise bu farklı olacak. Başka bir oyuncu ile karşı karşıya geldiğiniz zaman oyunda bulunan mobların ne kadar zor olduğu önemli değil."

Blizzcon 2017'de World of Warcraft konuştuk

Murat Oktay, Jeremy Feasel

Hazır PvP konusundayken, bulunduğumuz adalarda PvP sistemi nasıl işleyecek?

"Bu konu hakkında henüz karar vermedik. İlk olarak adalardayken tüm PvP yeteneklerinin açık olmasını düşündük. Ancak, sonrasında bundan vazgeçtik. Ama adada aynı zamanda PvE yapılabilecek bu yüzden PvP yeteneklerinin tamamen açık olması, dengelenmesi çok zor bir senaryo ortaya çıkarıyor. Bu yüzden üzerinde hala düşünüyoruz."