Blizzcon 2019'da görmek istediğimiz duyurular neler?

Furkan Güler 13.08.2019 - 01:32
Kasım ayında Blizzard bir başka olacak!

Uzun yıllardır Amerika'da düzenlenen ve artık oyun dünyası için klasik bir etkinlik halini alan Blizzcon, önümüzdeki aylarda tekrar oyunseverler ile buluşacak. Geride bıraktığımız sene Diablo Immortal duyurusu yüzünden kemik kitlesinin bir kısmını kızdıran Blizzard, bakalım bu sene ne gibi duyurulara imza atacak? Hep birlikte göreceğiz. 

Blizzcon 2019'da görmek istediğimiz duyurular neler?

Öncelikle bu sene Blizzcon'un ana başlığının World of Warcraft olacağını düşünüyoruz. Battle for Azeroth'un gelişi sırasında oyuncuları oldukça heyecanlandıran ve hikaye anlamında yepyeni bir sayfa açan Blizzard geliştiricileri, bu sıralar WoW'da tökezlemiş durumda. Çünkü oyunun daha çok PvE kısmıyla ilgilenen (oyuncuların büyük bir kesimini oluşturuyorlar) oyuncular, maalesef Battle for Azeroth'un içeriklerinde pek fazla beklediğini bulamadı. Son ek paketle birlikte oyuna küsen oyuncular yüzünden World of Warcraft, neredeyse tarihinin en az aktif üye oranına bile sahip oldu.

Blizzcon 2019'da görmek istediğimiz duyurular neler?

Eskiden adının geçtiği ortamlarda insanları heyecanlandıran oyun markası, bugünlerde nispeten daha düşük bir marka değerine sahip durumda. Ancak hiçbir şey için geç olmadığının farkında olan Blizzard, muhtemelen bu sene World of Warcraft markasını tekrar şahlandıracak. Hikaye bazında bizi şaşırtacağını düşündüğümüz Blizzard yapımcıları, evrende demirbaş olarak sayabileceğimiz karakterleri sansasyon yaratmak adına eleyebilir.

Diğer bir yandan bununla birlikte yapımcıların önümüze yeni karakterler mi koyacağı? Yoksa eski karakterleri geri mi getireceğini merak ediyoruz. Bir önceki ek pakette Illidan ile buluşan oyuncular, önümüzdeki ek paketin ilerleyen güncellemelerinde hiç beklenmedik karakterlerle karşılaşabilir. Ayrıca bazı World of Warcraft tutkunları, senaristlerin tekrar Lich King hikayesine değineceğini düşünüyor. Bakalım oyun hakkında ne gibi güncellemelerle karşılaşacağız.

Blizzcon 2019'da görmek istediğimiz duyurular neler?

İşin biraz da Warcraft tarafına dönersek, eski Blizzard fanlarının bu sıralar en çok beklediği oyunun Warcraft 3: Reforged olduğunu düşünebiliriz. Warcraft 3 ve üçüncü oyuna çıkan güncellemeleri bir arada toplayan yapım, yeni nesilde tekrar RTS heyecanını bizlere yaşatacak. İlk Starcraft oyununu yeni nesil platforma uyarlayan yapımcılar, olumlu geri dönüşler almıştı. Umarız Blizzard bu gidişatı Diablo’ya da uygular.

Geçtiğimiz günlerde çıkan Heartstone’un yeni eklentisi Saviors of Uldum ise oyunculara yeni bir görev dizisi ve yeni kartlar sunuyor. Özellikle mobil platformda büyük bir oyuncu kesimine hitap eden Heartstone, şu anda Blizzard’ın en büyük gelir kapısından bir tanesi olmuş durumda. Geçtiğimiz senelerde oyuna 10 sene boyunca destek vereceğini açıklayan Blizzard, bu desteğini uzun süreler boyunca devam ettirecek. Mobil kart oyunu pazarında diğer oyunlara nazaran açık ara lider konumda olan Heartstone’un ilerleyen yıllarda ne şekilde evrileceğini bu sene Blizzcon’da öğreneceğiz.

Diablo hayranları ise Diablo Immortal hakkında neler gösterileceğini merak ediyor. Köklü seriyi mobil platforma uyarlayan yapımcılar, daha büyük kitlelere erişmek istiyor. Açıkçası Diablo’nun mobil platforma uyarlanmasını kişisel olarak destekliyorum. Ancak geliştiricilerden, tabuları yıkacak bir oynanış dinamiği de beklemekteyim. Tüm bunların yanında duyurusu henüz yapılmamış son Diablo projesinin ne olduğu da merak ediliyor. Diablo ile alakalı üç adet duyuru yapacağını geçtiğimiz sene açıklayan yapımcılar, ilk olarak Diablo 3’ü Nintendo Switch’e getirmiş, sonrasında seriyi mobil platforma uyarladığını açıklamıştı. Son duyurunun ise Blizzcon 2019 fuarında yapılacağını düşünüyoruz.

Blizzcon 2019'da görmek istediğimiz duyurular neler?

Blizzard’ın bir başka RTS efsanesi olan Starcraft kanadındaysa oyun için yeni bir ek paket bekleyen oyuncuların sayısı oldukça fazla. Espor odaklı bir şekilde güncellenen yapımın hikayesini merak eden oyuncular, Starcraft evreninin ne şekilde değişeceğine önümüzdeki Blizzcon'da şahit olabilir.

Son olarak Heroes of the Storm ve Overwatch’a gelecek olan yeni karakterlerin Blizzcon 2019 fuarında tanıtılacağı düşünülüyor. Overwatch’a son gelen destek karakteri Baptiste’le birlikte oyuna yeni bir harita da ekleyen yapımcılar, espor tarafı için bazı yeniliklerin duyurusunu yapabilir. Heroes of Storm tarafının espor projeleri durdurulduğu için, oyun hakkında yeni içeriklerin yanında pek bir duyuru yapılmayacaktır diye tahmin ediyoruz. 1 Kasım Cuma günü başlayacak olan etkinliğin duyurularını sitemizden takip edebilirsiniz!

Yorumlar 26
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 12:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2019 13:38
Rahat olun diablo 4 açıklayacaklar ,açıklamakta sorun yok zaten oyunu artık 10 yıl bekleriz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2019 05:23
"Diablo hayranları ise Diablo Immortal hakkında neler gösterileceğini merak ediyor."

Bizim öyle bir beklentimiz yok
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2019 14:57
Siz kimsiniz?? Senin diablo serisini bildiğini hiç zannetmiyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2019 14:02
Furkan güler: açıkçası diablo immortalı destekliyorum...
Okuyucu:bızımle deılsın...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2019 19:00
Diablo Battle Royal beklemiyoruz mesela.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2019 19:27
Diabloya bi kart oyunu yaparlar tamam işte.
BOoYy
BOoYy 23.08.2019 13:50
Hahah ulan valla olur mu olur. :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzcon 2019'da görmek istediğimiz duyurular neler?
İlginizi Çekebilir