Bloodborne PC sürümünün geleceği iddia edildi

Ersin Kılıç 19.05.2020 - 10:30
PC platformuna geleceğine dair haberler duyduğumuz Bloodborne için bir dedikodu daha ortaya çıktı. Gelen haberlere göre oyunun PC portu yapım aşamasında.

Sadece Playstation 4'ün değil bana soracak olursanız bu neslin en önemli oyunlarından biri olan Bloodborne'un bir kez daha PC platformuna geleceği iddia edildi. Özellikle Playstation markasına ait olan Horizon: Zero Dawn gibi yapımların PC için duyurulmasından sonra beklentilerin daha da yükseldiği oyunların başında tabi ki Bloodborne geliyor.

Bloodborne PC sürümünün geleceği iddia edildi

Respawnfirst sitesinin haberine göre Bloodborne PC sürümü bir süredir yapım aşamasında. "Bloodborne PC sürümü şu anda geliştiriliyor. Şunu söylemeliyim ki oyunun PC sürümünü seveceksiniz. Duyurulması bu yıl içerisinde olacak, 10 ay kadar sürebilir ve öncesinde farklı Sony oyunlarının PC duyurusu ile karşılaşabiliriz. Horizon'ın PC platformuna gelecek tek oyun olduğunu düşünüyorsanız, şaşırmaya hazırlanın derim." ifadeleri ile birlikte haberin kaynağı olarak oyun sektöründeki önemli isimler gösterilmiş. Ayrıca bu durumun resmi duyuru gelmeden bir doğrulama olmadığının da altı çizilmiş.

Bloodborne PC sürümünün geleceği iddia edildi

Bu haberin Twitter'da yayılmasını sağlayan isim ise Cory Barlog oldu diyebiliriz. Daha önce God of War oyununun da PC platformuna gelmesini istediğini dile getiren Barlog, bu haberi retweet ederek Bloodborne beklentilerini de göstermiş oldu.

Son olarak Bloodborne ve Days Gone, PC için listelenmiş fakat Sony'den bu durum ile ilgili açıklama gelmişti. Playstation tarafından yapılan açıklamaya göre her iki oyunun da PC'ye geleceği o dönem yalanlanmıştı. Sony Avrupa Başkanı, Playstation markasına ait olan oyunları daha fazla oyuncuya ulaştırmak istediklerini, nitekim Horizon gibi oyunlarla bunu gerçekleştireceklerini de belirtmişti. 

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2020 08:30
PC ciler böyle dandik çizgifilm vari oyunlara beğenmezler
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2021 11:39
OZaman bu oyunu isteyn binlerce kişi kim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 20.05.2020 14:26
Hey gidi hey. Bir zamanlar PC oyunculuğu artık öldü mü, ölüyor mu gibi ukalaca sorulardan bugün nerelere geldik :))

Kardeşim konsollar ne kadar gelişirse gelişsin, exculisive oyunlar ne kadar çıkarsa çıksın PC oyunculuğu bitmez. o konsolların da, o konsola özel oyunların da yapımı için PC'ye ihtiyaç var çünkü. Günümüzde gelişen PC oyun pazarıyla zaten PC sektörüne oyun çıkarmamak büyük ahmaklıktır şirketler için. Elinle milyon dolarları geri itmektir. Bloodborne'da çıkacak, başka oyunlar da çıkacak.
Phoenixboy
Phoenixboy 22.05.2020 16:36
Bence dahası da gelecektir. Fakat sayılı ve eski exclusiveler için. Geçenlerde Sony, 1. parti firmalarını Playstation Studios çatısında buluşturdu ya, Bence...gelecek nesilde Xbox'ın gamepass'ı rakip bir gamepass sistemi çıkarabilirler diye düşünüyorum. Belki psn plus'ın bir sistem üssü birşey. Şahsen ps4 sahibi olarak psn plus'ı yetersiz buluyorum.Onun çekiciliğini gelecek nesil için daha yükseltmeleri lazım. Playstation'ın sağlam oyun kütüphanesi de var. Aslında PSN NOW Türkiye'ye gelseydi onların hepsinden yararlanırdıkta..ne yazzik ki yok. Yurt dışında hesap açıp oynuyanlar oluyor ama..bağlantı kalitesi..o kadar kaliteli olmaz herarde.
Ghost86
Ghost86 20.05.2020 18:18
Dediklerinde haklısın ama benim asıl demek istediğim konsola çıkan özel oyunların yıllar geçse de başka platformlara çıkmasını istemeyen, bunu deli gibi savunan aptal kesime. Şirketler Allah'tan onlar kadar fanatik değil de kârı neredeyse oraya yöneliyor ama er ama geç.
Phoenixboy
Phoenixboy 20.05.2020 17:50
PC oyunculuğu niye ölsün ki? PC'ye oyun çıkmıyorlar mı ki? Ne güzel Epic games bedava oyun yağdırıyor. Bence böyle düşünen varsa zaten saçmalamış. PC her zaman teknoloji bakmından konsollardan bir adım önde olacaktır.
Ama Exclusivelerin konsola çıkar çıkmaz PC'ye çıkması bence konsol üreten bir şirket için ahmakça olur ve uzun vade de milyonlarca dolar zarara yol açar. Nedeni şu, o oyun o konsolu sattırmaz ve oyuncu kitlesini elinde tutamaz. Niye Xbox x satışları 46.9m iken PS4 satışları 110 milyunu geçti sanıyorsun? Bazı oyunlar niye sadece bir yıl exclusive konsollara çıkıyor? Konsol satsın diye. Ben sırf bloodborne, god of war vb gibi exclusiveleri oynamak için ps4 alanlar biliyorum. Bloodborne (2015) Horizon (2017) konsolunu sattıracağı kadar sattırmış ve satmış oyunlardır. Bence bir konsol ömürünü tamamladıktan sonra bazı oyunlarının PC'ye çıkması konsol satışlarını etkilemeyecek gibi bir şirket için uzun vade de daha karlı olur. Bu oyunları pc'de deli gibi oynamak isteyen milyonlarca oyunca var artı birçok ps4 sahibi de oyunu daha iyi görüntüde oynamak için tekrar alacaktır :) Bu arada ben kimseyi savunmuyorum. Her şirket ona kar getirecek yolda yatırım yapar diyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2020 14:08
ya yeter. sonny ne yapıyorsun sen çıkartma şu oyunları pc ye hem ps özel oyun diyorsun sonra kalkıp bu oyunları pc çıkartıyorsun eee ne anlamı kaldı benim ps4 almamın bu arada 7 bin tl sistemim var ama aga sevmiyorum pc olmuyor oyun oynamakdan soğudum satıp tekrar konsola dönücem
Kalan Karakter: 300 Gönder
kots
kots 19.05.2020 23:58
Pc, oyuncunun, kullanıcının evriminin son halkasıdır, kendinden öncekileri ve sonrakileri kapsayandır. Oyun konsolu gibi de kullanabilirsiniz, wifiden bağlanıp telefonunuzdan da oynayabilirsiniz, uygulamaları yükleyip telefon gibi de kullanabilirsiniz, tv kartına karasal anten bile bağlayabilirsiniz, bluray player gibi de kullanabilirsiniz, bir programla müzik aletine dönüştürebilir, daktilo gibi kullanıp roman da yazabilirsiniz, herşey dönüp dolaşıp ona çıkar.
kots
kots 20.05.2020 20:18
Phoenixboy, zaten o yüzden her kapı pc'ye çıkar. PC ye sıfırdan macos veya android kurabilirsin, windowsa ihtiyaç duymadan. Android'e ios ya da iphon'e android kuramazsın. Bunların yazılımları donanımlarıyla sınırlıdır, sadece o işletim sistemini çalıştırmak için tasarlanmışlardır. Daha linux tabanlı, orjinaline daha sadık olanlarda zorlarsan bir iki numara çekebilirsin "win10 tablete android ya da tersi gibi" ama o kadar. PC de ise böyle bir sınır yoktur, kaynak kodunu bulsan, iyi bir yazılımcı elden geçirse, ps4 işletim sistemi olan Orbis OS bile "sony'nin ve donanım üreticilerinin bütün engellemelerine rağmen" teknik olarak yüklersin ama bunu bir telefona yapamazsın. Hatta bu üzerinde çalışılan birşey, o konuda FreeBSD araştırmanı öneririm. Emulator olayına hiç girmiyorum telefonların pc deki gibi verimli emulator çalıştırması hayal zaten, pc her zaman o konuda da önde olacak. En iyi işlemciler gpu lar he zaman önce pc nindir. İşin derinine indiğin zaman %90 dediğini %10lara kadar çekmen lazım.
Phoenixboy
Phoenixboy 20.05.2020 15:17
Oyun yapmakta, program yazmakta, animasyon yapmakta vb. şeylerde de kullanılıyorlar :) Fakat orada saydığın herşeyin %90'nını şu an herkesin cebindeki smartphonelar da yapıyor. Bence kullanıcı evriminin en "SON" halkası PC değildir. Yazılımlardır. Teknoloji, zaman gibidir. Hiçbir zaman yerinde durmaz ilerler fakat her elektronik cihazın düzgün çalışmasını ve performansını sonuna kadar kullanmamızı sağlayan, onlara ait güzelim işletim sistemleri ve programlardır ki hepsi birer yazılımdır.
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2020 01:29
Hepimiz kardeeşiz bu konsol pc kavgası ne diyee oyun oynamak dururkeen bu öfke ne diyeee konsol oy oy oy pc oy oy oy ekran kartı oy oy oy ps exculusive oy oy oy
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2020 00:45
Daha iyi özetlenemezdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2020 11:33
kaç yıllık oyun ama pcye çıksa satış rakamları sony i üzmez aptallık etme sony kendine gel sen kimsin ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bloodborne PC sürümünün geleceği iddia edildi
İlginizi Çekebilir