Kim ne derse desin, oyun ve film sektörü birbirine parallel ilerleyen iki sanat dalı. Dolayısıyla birinde yoğunlukla işlenen konu diğerinde de aynı yoğunlukla işlenmek zorunda kalıyor. Mesela bu konuların başında ikinci dünya savaşı gelir. İkinci Dünya Savaşı (İDS) ile ilgili sayısız film izledik. Elbette oyunlarda bu tufandan eksik kalmadı; yüzlerce İDS’nı konu alan oyun gördük piyasada. Bir başka büyük örnek ise ‘Vampirler’. Vampir temalı filmlerin ve oyunların çok fazla ilgi görmesinin bir çok sebebi olabilir. Hiç var olmayacak olmaları ya da öykülerinde gerçek hayatta en büyük katliamlarda bile göremeyeceğimiz kadar çok kanın çıkması sayılabilir. Belki de en büyük etken olan çok karizma olmalarıdır, kim bilir? 5 dakika evvel 30 kişiyi elek gibi yapıp daha sonra hiç bir şey olmamış gibi ortamdan çıkan çok fazla kahraman yoktur. Her neyse oyun piyasasında ‘Vampirlik’ hissini bugüne kadar bize en gerçekçi şekilde tattıran şüphesiz ‘Blood Rayne’ oldu. Şimdi de Blood Rayne’in ikincisi yapılıyor ve bence bu sonbaharda oyun yönünden fazlası ile doyacağız.
Uzun köpek dişleri
Blood Rayne 2’nin taktir edilecek yönü; hikayesinin ilk oyunun kaldığı yerden aynen devam ediyor olması. Böylece elde bulunan güzel hikaye biraz daha derinleşecek ve yeni bir hikaye arayışına girmeyen yapımcılar zorlama ve klişe bir senaryo yazmak durumunda kalmayacaklar. Kısaca konudan bahsedelim, Rayne’ın babası bir dhampire(oyundaki vampirler) ve kıyameti çıkarmaya karar veriyor! Önlerindeki en büyük etken olan güneşi saf dışı edecek bir alet buluyor. Dünya’ya uygulaması halinde bir çok denge bozulacak ve bunun sonucunda insanlığın geleceği tehlikeye girecek. Bağlı olduğumuz Brimston Society bize babamızı durdurma görevi veriyor ve ne yazık ki babamızla karşı karşıya getiriyor. Oyunda vampir ordusunun bütün rütbeli askerlerini biçmemiz isteniyor. Yani ana temamız bu.
Gelelim oyunun yeniliklerine. İlk olarak oyunda artık hiçbir özellik size hazır gelmiyor hepsini savaşıp kazanıyor ve geliştiriyorsunuz. Birkaç özellik kazandıktan sonra bunları combolarla kullanabiliyorsunuz bu da size çok fazla yarar sağlayacak. Oyunda kullanabileceğiniz silahlar kollarınızdaki iki bıçak ve 6 ateşli silahınız olacak. Tabi en büyük zevki vampir yeteneklerinizi kullanıp adamları iki bıçağınız ile keserken alacaksınız o kesin. Zor durumda kaldığınızda ise silahlarınız size çok yardımcı olacak. Silahları kullanımınızda bazı değişiklikler olacak bunlardan ilki silahı tekrar doldurmanızda oluyor artık silahınızın şarjörünü değiştirmeyecek, emdiğiniz kana bağlı olarak mermi alacaksınız. Bu da oyuna büyük bir hız katacak.
Muhteşem bıçaklar
Oyunun dövüş sistemi hakkında biraz fikir sahibi olmuşsunuzdur sanırım yapımcılar 30 düşman öldürme hareketi olacağı ve 12 farklı kan emme hareketi olacağını söylüyor yani oyunda düşmanlarımız üzerinde deniyebileceğimiz hareket yelpazesi oldukça geniş. Oyunun geçtiği zaman dilimi günümüz olduğu için mekanlar çok daha güzel ve büyük olacak. Yani sessiz bir şehir sokağında bir vampire kesmek ne kadar zevkli olacaktır bir düşünsenize. Oyunun grafik motoru oldukça geliştirilmiş ve elle çizim yerine motion capture tekniği kullanılmış bu defa ayrıca Rayne’ın 1000 poligon daha artırıldığı söyleniyor bu da çok daha gerçekçi animasyonlar demek oluyor. Tabi beraberinde sistem gereksinimleride artacak.
Ve bolca kan...
Oyunundan ben çok fazla şey bekliyorum fakat çıkış tarihinin Vampire: Bloodlines’a çok yakın olması sebebi ile onun gölgesinde kalma tehlikesi de var. Umarım böyle olmaz. Oyunda çok estetik hareketler göreceğimiz kesin bunun oyun yapımcıları arasında Prince of Percia 2’yi yapan ekipten elemanların bulunmasıyla da çok fazla ilgisi var tabi ki. Neyse her şey oyun çıkınca belli olacak resmi çıkış tarihi Ekim 2004 olarak belirtiliyor umarım gecikmez. Oyun hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için www.bloodrayne2.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.
Yorumlar (6)
oyunu ben sidiyle bitirdim çok dehşet bir oyundu ya çok süper blood rayne 3 nüde bekliyorum:D::::::::
Arkadaşlar Blood Rayne 2 yi Oyundan Cıkarken Kaydedemiyorum Sürekli Baştan Başlamak Zorunda Kalıyorum Yardım Edin Lütfen Acil Cevaplarınızı Bekliyorum Buraya Ya da msn Adresime Yazabilirsiniz bergeozan@hotmail.com şimdiden teşekürler
hatun cillop gibi walla oyunu oynarken arkadan iyi izleriz yada screenshotlar da iş görür... Oyunun grafik motoru orjinal mi acaba? Ne zaman çıkacak?
sırf bu hatun için bekliyorum oyunu taş gibi valla :)
oyunu merakla bekliyorum kanlı ve kesici bir oyun.....?
Bende bu oyunu PoP:The Sands of Time oyununu yapanlar yapmış diye bilkiyorum.Eğer Prince deki gibi aksiyon, oyanabilirliği bozmadan zorlaştırmadan yapılabilen değişik akrobatik hareketler ve kontrol mekanizması BLOODRAYNE 2 de de olursa mütiş bir oyun geliyor diye biliriz..., Her nedense ilk oyunu sonuna kadar oynamadıysamda beni pek sarmamıştı artık grafiklerdenmi, kontrollerdeki zorluktanmı bilemiyorum.Ama BLOODRAYNE 2 den ümitliyim hayırlısı...