1/3

Brink

Murat Sağlam 20.05.2011 - 11:12
Burası Brink, burada her şey gerçek!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Brink
  • Yapımcı - Yayıncı Splash Damage - Bethesda Softworks
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,First Person Shooter
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 70
Artılar Takım temelli oyun sistemi. Parkour sistemi oldukça iyi başarılmış. Türler arasındaki güçlü ve güçsüz silah farkları taktiksel oynanışı destekliyor. Oynanış hızlı ve akıcı.
Eksiler Yapay zeka diye bir şey yok! Oyunun kişiselleştirme ayarları sınırlı. İnanılmaz teknik hatalar ve tasarım problemleri var. Düşmanlar vurulup yere düştüklerinde kafalarına iki şarjör boşaltmak gerekiyor. Lag problemi oyundan soğutuyor.
Brink, Bethesda tarafından duyurulduğunda ve ücretsiz bir online FPS olacağı söylendiğinde insanlar arasında ister istemez heyecan yaratmayı başarmıştı. Ardından oyunla ilgili bilgiler, görseller ve tanıtım videoları yayımlandı ve heyecan gittikçe artmaya başladı.

Bunun sebebi oyunun tanıtım videolarının oldukça ilgi çekici olması ve oynanışın olabildiğine eğlenceli görünmesiydi. Bekleyiş sonra erdi, Brink piyasaya sürüldü ama hiç de beklenen etkiyi yaratamadı. Neden mi? İşte size nedenleri…

Yeah de bana Brink

Brink’e başladığınızda sizi bir oyuncu yaratma ekranı karşılayacak. Buradan hazır olan karakter modellerinden birini seçecek, yüzünü yine hazır olan seçenekler arasından belirleyeceksiniz. Ardından yarattığınız karakter ile birlikte kendinizi oyunun ana menüsünde bulacaksınız.

Bu menüde klasikleşmiş seçenekler dışında, oyunun can damarı olan çoklu oyuncu modu ve evde tek başınıza oynamak istersiniz diye düşünülen ama bir kez oynadıktan sonra oyunu sildirmeye yakın bir deneyim yaşatacak olan tek oyunculu mod.

Brink
Oyunun birincil amacı zaten online oyunlar olduğundan ve oynanışın iki modda da hiç değişmiyor oluşundan dolayı, ben bu yazıda yalnızca oyunun online olarak oynanan modlarına değinmeyi düşünüyorum. Oyuna başlamadan önce, geniş bir tutorial videosu izleme şansını da oyun size sunuyor.

Bu sayede hangi sınıf ne işe yarar, hangi tür görevler var ve nasıl yapılıyorlar, bunları öğrenebiliyorsunuz. Aslında çok gerekli olmasa da zorlanacağınızı düşünüyorsanız göz atmanızda yarar var.

Borderlands esintileri

Bir maça girdiğinizde ise Borderlands tarzı grafiklerle karşılaşacaksınız. Gerçi bunu zaten daha önce yayımlanan videolardan görmüştük. Fakat oyun içerisinde göze oldukça hoş geldiklerini ve atmosfere oldukça uyum sağladıklarını söylemek mümkün. Aynı şekilde sesler ve bölüm tasarımları da genel olarak iyi durumdalar. Aslında sesler bölüm tasarımlarına göre çok daha iyi durumdalar çünkü bazı bölümlerde tasarım hataları var ve oynanışı olumsuz yönde etkiliyor dersek yeridir.

Ayrıca oyunun grafikleri göze oldukça hoş gelse de, oyunun öyle kötü bir optimizasyonu var ki, muhtemelen grafik detaylarını sona dayayıp oynamak istiyorsanız, çok iyi bir bilgisayar sahibi olsanız bile mümkün olmayacaktır.  Bir de bazı AMD/ATI ekran kartlarıyla uyumsuz olması nedeniyle bozuk görünen grafikleri ekleyince, Brink hızla yere çakılmaya devam ediyor diyebilirim.