Bu Akşam Ne İzleyelim? (Child's Play)

Ceyda Doğan 21.10.2013 - 16:34
Katil bebeği özlemeyen var mı?
Cadılar Bayramı yaklaşırken, elimizdeki arşivlere bir göz atalım, ne dersiniz? Elm Sokağında Kabus'tan sonra aklımıza gelebilecek o kadar çok film var ki. Yeni filmlerden öte, 80'li yıllara döndüğümüzde, çocukluğumuzda gerçekten korktuğumuz, büyüdüğümüzde ise gülümseyerek izlediğimiz yığınla korku filmi vardır. Gerek korku, gerekse gerilim türünde kendisini sevdiren Child's Play de bunlardan biri.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Child's Play)
Child's Play (1988)
Henüz iki yaşımdayken izlediğim Child's Play, geçmişin lahana bebeklerinden nefret etmeme alt zemin hazırlamıştır. Başrol karakterimiz, Chucky isimli bir oyuncak bebek. İşin içerisinde sinsi bir gülüş, masmavi bakan korkunç gözler ve kızıl dağınık saçlar var. "Böyle şirin bir varlıktan kim korkar ki?" demeyin, bu film 80'li yıllarda birçok çocuğun oyuncak dükkanlarındaki bebeklerden kaçmasına bile neden olmuştur.

ABD yapımı olan Child's Play, toplamda altı filmle karşımıza çıkıyor. Child's Play (1988), Child's Play 2 (1990), Child's Play 3 (1991), Bride of Chucky (1998), Seed of Chucky (2004) ve Curse of Chucky (2013). Birçok seri filmde olduğu gibi, Child's Play'in yani ülkemizdeki vizyona giriş ismi olan Çocuk Oyunu'nun en başarılı filmi, ilk filmiydi. Başrollerde Brad Dourif, Alex Vincent, Chris Sarandon, Catherine Hicks ve Alan Wilder'ın oynadığı Child's Play, Tom Holland'ın yönetmenliğinde hayat bulmuştu.

Child's Play serisinin son iki filmi hariç, diğer filmlerinin her birinde, farklı bir yönetmen Chucky'yi izleyiciye sundu. Özünde tek bir konuya bağlı olsa bile, korkunç oyuncak bebek Chucky, bir katilin ruhuyla her seferinde geri dönüyordu.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Child's Play)
Child's Play (1988)
Katil ve oyuncak bebek demişken, genel olarak Child's Play'in konusu da bunlardan ibaret diyebiliriz. Chicago’nun güney taraflarında Charles Lee Ray adlı bir seri katil, Mike Norris isimli bir dedektif tarafından vurulur. Gizlice bir oyuncak dükkanına girmeyi başaran Charles, ruhunu dükkandaki meşhur oyuncak “a good guy”lardan birine aktarır. Chucky artık en kısa zamanda ruhunu tekrar aktarabileceği canlı bir kurban bulmalıdır. Karen Barclay, altıncı yaşını kutlayacak olan oğlu Andy’e çok istediği “good guy” oyuncaklarından alamadığı için üzgündür. Karen ve en yakın arkadaşı Maggie, en sonunda aradıkları oyuncağı bir dükkanda bulurlar. O gece Maggie’nin Andy’e bakıcılık yapması gerekmektedir ancak Andy ve Maggy evde yalnız değillerdir. Chucky, kendini ilk kez o gece belli eder ve korkunç olaylar başlar.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Child's Play)
Curse of Chucky (2013)
Her seferinde katil ruhlu bebek bir şekilde yok edilse bile, Andy ondan bir türlü kurtulamıyor ve üç film boyunca Chucky, ruhunu bir bedene geçirmek için insanları katlediyor. Özellikle Bride of Chucky yani Chucky'nin Gelini, serinin en ilginç filmlerinden biridir. Sadece korku ve gerilim değil, aynı zamanda komedi öğelerini de sinema severlere sunar.

Genel olarak konusundan sapmayan ve şeytani bir katilin ruhunun, kendisine beden aramasını konu alan Child's Play; herkese hitap eden bir yapıda değil ancak izlenmeye değer bir film.

Child's Play (1988)


Curse of Chucky (2013)

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (Child's Play)
İlginizi Çekebilir