Bu Akşam Ne İzleyelim? (Hayalet Süvari)

Ceyda Doğan 1.08.2013 - 15:23
Tim Burton yine döktürmüş
Bu akşam için sizlere 1999 yapımı ve oldukça başarılı bir korku filmi tavsiyesi vereceğiz; Sleepy Hollow yani Hayalet Süvari. ABD ve Almanya ortak yapımı olan Hayalet Süvari, Tim Burton'un tek ciddi filmi olarak nitelendiriliyor. Yönetmen Tim Burton olunca, Johnny Depp'in de olması gerektiğini biliyorsunuzdur. Ayrılmaz ikili bu sefer karşımıza gizem dolu bir korku filmi çıkartıyor.

Hayalet Süvari'nin senaristleri Andrew Kevin Walker ve Kevin Yagher, filmin konusunu oldukça derin işlemişler. Yüzüklerin Efendisi ve Star Wars gibi başarılı filmlerden tanıdığımız Christopher Lee, yanına Christopher Walken, Christina Ricci ve Michael Gambon'ı almış.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Hayalet Süvari)
Film, Washington Irving'in klasik "Sleepy Hollow Efsanesi" isimli romanından uyarlanmıştır. Yıl 1799 ve New York'taki gizemli olayı çözmek üzere, polis müfettişi Ichabod Crane, olay yerindedir. Küçük bir kasabada, insanlar anlaşılmaz bir şekilde öldürülmektedir. Halk, cinayetlerin yıllar önce kafası kesilerek öldürülen, bir süvarinin işlediğine inanmaktadır ancak polis Crane bu olaya inanmaz ve Katrina Van Tassel ile birlikte olayın asıl kaynağına inmek için elinden geleni yapar.

Tim Burton'u sevenlerin, Hayalet Süvari'yi de seveceğinden eminim. Görsel anlamda gerçekten muhteşem ve özellikle Hayalet Süvari'nin hikayesini bilenler, kırmızı rengin ne kadar önemli olduğunu bilirler. Tim Burton bu detayı atlamamış ve olabildiğinde, kırmızı tonlarına önem vermiş.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Hayalet Süvari)

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 23:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (Hayalet Süvari)
İlginizi Çekebilir