Bu Akşam Ne İzleyelim? (O)

Ceyda Doğan 20.08.2013 - 11:28
Stephen King'in başarılı korku kitaplarından biri, film olursa
Söz konusu Stephen King olursa, aklınıza gelen ilk terim nedir? Yıllardır takip ettiğim kitaplarını göz önünde bulundurursam, korku konusunda başarılı bulduğum yazarlardan diyebilirim. Bazı eserleri, film olunca da tadından yenmiyor. 1990'ların başarılı korku filmlerinden biri olan "It" yani "O", dram ve gerilim konusunda da oldukça başarılı. Birçok çocuğun korkulu rüyası olmayı da başardığını belirtmek gerek.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (O)
Filmin konusu, olabilecek her şey hakkında. Stephen King gibi bir yazardan bahsediyoruz. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlamanız gerekiyor. Stephen King'in 1986 yılında en çok satan kitaplarından biri olan O, filmi konusunda da başarılı.

Kitapta kendi tabirleriyle "şanslı yedili" denilen bir grup çocuk var. Derry isimli bir kasabada yaşayan bu çocuklar, yüzyıllardır süre gelen bir sırrı öğrenmek üzerelerdir. Bir yaratık belirli dönemlerde uyanmakta ve çocuklarla beslenmektedir, sonrasında ise uykusuna geri dönmektedir. Bu şanslı yedili grubundaki çocuklar, gerçekten şans eseri, bu yaratıktan kurtulmayı başarırlar. Aralarından bir tanesi hariç, her biri önemli bir işe sahiptir. Kimisi zengin, kimisi başarılı bir iş adamıdır. 30 yıl sonra yaratık uyanır ve kasabada kalan arkadaşları bu şanslı yediliyi geri çağırır, çünkü onlar bir söz vermişlerdir ve kasabayı kurtarmak zorundalardır. İşin garip yanı kimse, hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yaratığın ilginç bir özelliği vardır, herkesin hayal gücü ve onların korkuları dahilinde gözükmektedir. Kimisine palyaço, kimisine ise kendi babası... Bu nedenden Stephen King, bu yaratığa "O" adını vermiştir.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (O)
Belirtmeden edemeyeceğim; O'nun kitabı, filimden çok daha başarılıdır ancak zamanının en çok ses getiren filmlerinden biriydi. Filmin başrolünde Seth Green, Chelan Simmons, Tim Curry, Emily Perkins ve Jonathan Brandis yer alıyor. Yönetmen ise Tommy Lee Wallace.


Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 22.05.2024 01:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (O)
İlginizi Çekebilir