1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (The Mask)

Ceyda Doğan 9.07.2013 - 12:00
"Biri beni durdursun!"
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğumuza oturup, elimizde sıcak sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.

The Mask
1994 yılının en başarılı komedi ve fantastik filmi The Mask yani Maske, çizgi film dünyasının da kahramanı. Oldukça başarılı bir geçmişi olan çizgi filmin, beyaz perdeye yansıtılması, ancak bu kadar başarılı olabilirdi. Jim Carrey, Cameron Diaz ve Amy Yasbeck'in başrollerinde oynadığı filmde, Stanley Ipkiss'in, halk arasında Maske denilen bir kahramana nasıl dönüştüğünü anlatıyor. Bir araba tamircisi tarafından dolandırılan iyi yürekli banka çalışanı Stanley, deniz kıyısına büyük bir üzüntüyle gittiğinde, denizde parıldayan bir şeyler görür. İnsan zannederek koşar ve Maske ile o zaman tanışır. Maskeyi taktığı sırada başına, türlü türlü komik ve bir o kadar da bela kokan olaylar gelir. Ancak farkında olmadan Dorian Tyrel denilen bir mafya liderinin hedefi olunca, işler karışır.

1994 ve 1997 yılları arasında yayımlanan çizgi film Maske, istediği birçok şeye dönüşebilen çılgın bir varlık. Aslında bildiğiniz bir maske. Fantastik bir hikayenin, başarılı ve eğlenceli müziklerle bir araya gelmesi, bizleri tekrar çizgi filmin o renkli dünyasına sokuyor. 

Bu Akşam Ne İzleyelim? (The Mask)