2021'de çıkacak en dikkat çeken Xbox özel oyunları

Alparslan Gürlek 18.01.2021 - 13:09
Microsoft Xbox Series X ve Series S konsolları için 2021 yılı içinde çıkması planlanan bütün özel oyunların bir listesini paylaştı. Harika oyunlar yolda.

Bildiğiniz gibi video oyunları endüstrisinde çoklu platformlara çıkan oyunların yanı sıra bazı konsollar için özel olarak çıkan oyunlar da bulunuyor. Sony tarafında belirli seriler PlayStation konsolu için çıkarken aynı şey Microsoft'un Xbox konsolları için de geçerli. İşte karşınızda 2021 yılında çıkması planlanan Xbox özel oyunları! Microsoft tarafından yayınlandı ve onların da dediği gibi "Bu yıl Xbox hayranları için harika geçecek!".

Xbox özel oyunları arasında yeni nesil bir Türk oyunu da var!

Microsoft tarafından yayınlanan listede adını ilk kez duyacağınız oyunların yanı sıra geçtiğimiz yılın ortalarında yapılan Xbox Games Showcase sırasında duyurulan bazı oyunlar da var. Öyle ki aralarında oynaması ücretsiz olarak çıkacak bir Türk oyunu dahi bulunuyor. Listede Microsof'un yayınladığı bütün oyunlardan ziyade en çok dikkat çekenlere yer verdiğimi belirtmeliyim. Herhangi bir sıralama olmaksızın Xbox özel oyunları arasında en dikkat çekenler şu şekilde:

The Ascent: Yeni nesil için duyurulan ilk oyun olmasıyla öne çıkan The Ascent Xbox Series X üzerinde 4K çözünürlükte 60 FPS çalışmayı vaat ediyor. Cyberpunk dünyasında geçen RPG oyunu Curve Digital tarafından yayınlanıyor ve Neon Giant tarafından geliştirildi.

CrossfireX: Birinci şahıs nişancı türündeki dünyanın en çok oynanan bilgisayar oyunları arasında bulunan Crossfire serisinin üçüncü oyunu Xbox konsollarına geliyor. Sinematik tek oyunculu hikaye moduyla birlikte çok oyunculu ve hızlı bir yapıya sahip oyun Xbox özel oyunları listesinde yerini alıyor. (Fragmanda yaş sınırlaması olduğundan yalnızca YouTube üzerinden izlenebiliyor, buraya tıklayarak fragmana gidebilirsiniz.)

Xbox özel oyunları 2021

EXOMECHA: İşte karşınızda yeni nesil Xbox konsolları Series X ve Series S için çıkacak Xbox özel oyunu EXOMECHA. Türk geliştiriciler tarafından ilk kez Xbox Games Showcase'de duyuru fragmanı gösterilen oyun 2021'de çıkacak. (Yine yaş kısıtlaması olan bir fragman, buradan efenim...)

Halo Infinite: Halo Infinite Xbox Games Showcase sırasında gösterilen fragmanıyla yeni nesilden oldukça uzak bulunmuş, bu nedenle oyuncuların eleştirileri altında ezilmişti. Devamında ise geliştirici "sağır kulaklara konuşmuyorsunuz" diyerek paçaları sıvayıp oyunu daha iyi hale getirmek için yeni nesil konsolların çıkış tarihini kaçırmak pahasına oyunu erteledi. Şimdi ise Xbox özel oyunu olarak gelecek Halo Infinite için bu yıl çıkması planlanıyor.

The Medium: Farklı gerçekliklerde işlenen bu korku oyunu özellikle türü sevenler için oldukça umut verici görünüyor. Bloober Team'den geldiğini göz önünde bulundurursak ortalamanın üzerinde bir oyunun geldiğini de söyleyebiliriz.

Microsoft Flight Simulator Xbox Series X / S sürümü: Yeni nesil için en çok beklenen simülasyon olan Microsoft Flight Simulator hali hazırda PC üzerine muhteşem görünüyorken, Series X'in gücünü kullanırken kim bilir nasıl görünecek! Bu yaz yeni nesil konsollar için çıkması planlanıyor.

Warhammer 40,000: Darktide: Fatshark tarafından geliştirilen Warhammer evrenine ait bu yeni oyun 4 kişi co-op olarak oynanabilecek. Eğer Warhammer End Times Vermintide ve Warhammer Vermintide 2 oyunlarını oynadıysanız Fatshark'ın co-op alanındaki tecrübesini biliyorsunuzdur. Grafikleriyle de harika olan bu yeni nesil oyun heyecan verici görünüyor.

Liste bu kadarla sınırlı değil fakat bunlar en dikkat çeken oyunlar

Listenin tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Microsoft'un listesi oldukça kabarık fakat ben bu yazıda sizler için en dikkat çekenleri bir arada toplamak istedim. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2021 01:18
Bekleyin Xbox bethesta yı satın aldı elden scrol 6 Xbox a özel çıkarsa üffffff kartlar yeniden dağılır ve rekabet artar rekabet artarsa oyun fiyatları düşer (umarım)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2021 23:00
Bazen bazı oyunlar vardırki adama konsol aldırır.Yıllarca oynatır.Çok oyun istiyorsanız epik her hafta 1 tane bedava veriyor.Beklemedeyim.Hangi konsol istediğim oyunu çıkarırsa onu alacağım.
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2021 09:15
Alırsın :)))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2021 18:39
Hiçbiri teknik olarak exclusive sayılmaz. Pc'ye de çıkıyor hepsi ve zaten adamakıllı olan yok hepsi çöp
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2021 23:42
Geç kaldı xbox.konsol çıktı oynucak ex oyunu yok ps de az da olsa var.umarım farkı kapatır rekabet artar bizde ucuza kaliteli oyunlar oynarız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2021 18:39
Çöp.
Yap bi silent hill bak işine yoksa sony le başa çıkamazsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
2021'de çıkacak en dikkat çeken Xbox özel oyunları
İlginizi Çekebilir