BUG Karargahı Global Game Jam İstanbul ile açılıyor!

Merlinin Kazanı 17.01.2013 - 09:55
Bahçeşehir Üniversitesi sizleri yeniden oyuna davet ediyor
Uzun bir süredir mekanına taşınma ve kavuşma hazırlığı içinde olan Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı, nam-ı diğer BUG, Global Game Jam 2013 ile muradına eriyor ve ilk etkinliğini düzenliyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin, bahar döneminde faaliyete geçecek Galata Yerleşkesi, aynı zamanda BUG karargahının da kurulacağı yer olacak.

BUG Karargahı Global Game Jam İstanbul ile açılıyor!
Tüm dünyada aynı anda, 25-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Global Game Jam, 48 saatlik bir oyun geliştirme maratonu. Bağımsız oyun geliştiricilerin hünerlerini gösterdiği ama en önemlisi bir araya geldiği en bağımsız platform. Verilen tema ile beyin fırtınası başlıyor, fikirler sunuluyor, takımlar kuruluyor ve uykusuz iki gecenin ardından ortaya çıkan oyunlar tüm dünya ile paylaşılıyor! GGJ’nin ardından BUG eğitsel ve deneysel etkinliklerine tam gaz devam edecek.

Aylık programlar halinde kurgulanacak bu etkinlikler, içeriklerine göre başvurular alarak katılımcılarını belirleyecek. Etkinliklerin yanı sıra oyun tabanlı öğrenme, oyun müziği, oyunlaştırma, oyun teknolojileri gibi çeşitli alanlarda araştırma grupları kuracak olan BUG, sektör ve akademiyi buluşturan projeler üretmeyi hedeflemekte. Mayıs 2012’de kurulan BUG, Playful Interactions ve Oyun Atölyeleri ile hem yerel hem de global ölçekte önemli adımlar atmıştı.

- Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
BUG Karargahı Global Game Jam İstanbul ile açılıyor!
İlginizi Çekebilir